Večernji list - Hrvatska

Povratniku Zidaneu prva je želja Mbappé

- Hrvoje Delač

Madridski Real od ima novog (starog) trenera. Samo devet mjeseci nakon što je napustio kormilo kraljevsko­g kluba, na klupu se vraća Zinedine Zidane (46). Santiago Solari, koji je bio postavljen kao vatrogasno rješenje nakon što je Lopetegui dobio otkaz, nije se iskazao, ispao je u Kupu i Ligi prvaka, pa je smijenjen. Predsjedni­k kluba Florentino Perez postao je svjestan da je ova sezona promašena, da više ne smije eksperimen­tirati pa se odlučio za prokušano rješenje i vratio trenera koji mu je donio tri uzastopne Lige prvaka.

Po sezoni čak 15 milijuna eura

- Sretan sam što sam se vratio jer obožavam Real Madrid. Ljetos sam otišao jer sam trebao odmor, a i momčadi su trebale neke promjene. Međutim, sad sam pun elana i entuzijazm­a. Imao sam puno ponuda, ali jedino što sam sanjao je povratak na klupu mog kluba, rekao je Zidane na jučeraš- njem predstavlj­anju.

Za sve navijače Reala ovo je odlična vijest, ne samo zbog Zidaneove trenerske veličine, već i zbog toga što ovaj Perezov potez znači da će se momčad na ljeto itekako osvježiti te da će čelnici kluba posegnuti duboko u džep. Zbog čega smo u to sigurni? Zbog toga što je Zidane prije devet mjeseci zapravo povukao prilično mudar potez kad je shvatio da će ostati bez Cristiana Ronalda (a možda i bez Modrića o čemu se tada puno govorilo), a da neće dobiti adekvatne zamjene. Tada je samoinicij­ativno napustio klupu pa su sad svi uvjereni da je prije jučerašnje­g povratka tražio garancije u vidu pojačanja. Prve glasine već su krenule pa će navodno na raspolagan­ju imati čak 350 milijuna eura, a prva želja mu je dovođenje Kyliana Mbappéa, ma koliko god to koštalo. Što Zidanea osobno tiče, imao je čak 15 milijuna razloga za povratak, koliko će mu u eurima iznositi godišnja plaća. To će ga svrstati u red najplaćeni­jih trenera svijeta, a kako je potpisao na tri godine, Francuzi bi mogao zaraditi 45 milijuna eura. Proteklih dana u kontekstu novog trenera Reala spominjao se i Jose Mourinho, ali iz izvora bliskih klubu doznalo se da je Portugalac otpao kad su se glavni igrači, a posebice Sergio Ramos, izjasnili da ga ne žele. Ipak su simpatije većine igrača na strani Zidanea. Kažemo većina jer se to ne može reći za Danija Ceballosa i Garetha Balea koji su ga kritiziral­i nakon što je dao otkaz pa su si tako vrlo vjerojatno zapečatili karijeru u Realu.

- Sigurno je da će biti promjena, neki igrači će otići, ali ne bih sad o tome, rekao je Zidane.

Luka je obožavao Zidanea

Spomenimo i to da je Modrić u ovoj većoj skupini igrača koju će ovakav rasplet situacije razveselit­i. Hrvat je, naime, obožavao Zidanea. Bila je to zapravo obostrana ljubav, a njih su dvojica često znala ostati nakon treninga dodatno vježbati. Kad je prije devet mjeseci francuski strateg napustio klubu, Luka se od njega oprostio dirljivom porukom u kojoj je istaknuo da je od njega svakodnevn­o učio. Sad se, eto, učenje nastavlja...

 ?? REUTERS ?? POVRATAK NA KLUPU Zidane je s Realom bio iznimno uspješan, a sad je pred njim težak posao
REUTERS POVRATAK NA KLUPU Zidane je s Realom bio iznimno uspješan, a sad je pred njim težak posao
 ??  ?? LUKA MODRIĆ često je sa Zidaneom dodatno vježbao na treningu
LUKA MODRIĆ često je sa Zidaneom dodatno vježbao na treningu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia