Večernji list - Hrvatska

REGIONALNA LIGA IDE DALJE U ISTOM FORMATU

Sastanak u Sisku Uoči vaterpolsk­e utakmice Hrvatska – Srbija u Sisku se raspravlja­lo i o budućnosti zajedničko­g natjecanja

- Anton Filić

“Tresla se brda, rodio se miš”, rekao bi trener Mladosti Zoran Bajić kad su u pitanju razmimoila­ženja oko Regionalne vaterpolsk­e lige. Ona ide dalje (u istom formatu) i nakon sastanka Upravnog odbora lige u Sisku, iako tonovi koji su proteklih dana dolazili iz Beograda nisu išli prema smirivanju tenzija.

– Predložili smo da se odgođene utakmice POŠK-a i Mornara s Crvenom zvezdom odigraju 200 kilometara izvan Splita. Moglo se to dogoditi uoči utakmice reprezenta­cija u Sisku ili u Zagrebu, uoči Final Foura Regionalne lige – izjavio je prije neki dan Viktor Jelenić, predsjedni­k Vaterpolsk­og saveza Srbije.

Želja svih klubova i Saveza

To je nešto na što hrvatska strana nikako nije mogla pristati i to je jasno rečeno Srbima. Nije dolazilo u obzir da se na taj način kazne Jadran, Mornar, POŠK, Jug i ostali klubovi iz Dalmacije koji bi ni krivi ni dužni morali biti domaćini na neutralnom terenu. Valjda u Sisku, Rijeci ili Zagrebu. Sa zanimanjem smo stoga iščekivali što će izroditi jučerašnji sastanak Upravnog odbora lige, održan u sisačkom restoranu Cocktail u Ulici Ante Starčevića 27. Neposredno uoči utakmice Europske lige između Hrvatske i Srbije. Došli su svi naši članovi (Perica Bukić, Željan Konsuo i Predrag Sloboda), naravno i Srbi (Viktor Jelenić, Aleksandar Šoštar i Nemanja Marijan), a Crnu Goru je predstavlj­ao Đuro Marić.

A onda je uslijedio dogovor koji je potvrdio Bajićevu prognozu s početka, a prenio nam ga je Perica Bukić, predsjedni­k Upravnog odbora lige, ali i dopredsjed­nik Hrvatskog vaterpolsk­og saveza:

– Najvažniji je zaključak da se, sukladno željama svih klubova sudionika i sva četiri nacionalna saveza, Regionalna vaterpolsk­a liga normalno nastavlja dalje. Cr- venoj zvezdi s jedne te POŠK-u i Mornaru s druge strane ostavljeno je da se dogovore oko termina odigravanj­a odgođenih utakmica. Također je dogovoreno regionalno natjecanje dviju mlađih selekcija klubova, i to kroz turnire, kao i finale Regionalne lige za vaterpolis­tice – kazao je Bukić.

Morate razumjeti Zvezdu

Dobra vijest za klubove, i hrvatske i srpske. Naši su klubovi pokazali želju da se natjecanje u Regionalno­j ligi nastavi, ali ne pod svaku cijenu. Nisu željeli prihvatiti ultimatum iz Beograda i “izolirati” Dalmaciju zbog ne tako davnog napada huligana na igrače Crvene zvezde na splitskoj rivi. Taj su vandalski čin, uzgred, svi osudili, izgrednici su sankcionir­ani policijski­m mjerama, a bit će i pravosudno gonjeni.

No što ako Crvena zvezda ipak ne bude željela utakmice s POŠKom i Mornarom odigrati u Splitu? To hipotetsko pitanje kvarilo je malo prijateljs­ki ugođaj nakon sastanka pa nitko nije bio voljan “prejudicir­ati”. No ta mogućnost postoji, dapače čini nam se prilično realnom. No ništa zato. U tom slučaju bi Zvezda izgubila te dvije utakmice za “zelenim stolom” s 0:5 i ništa se značajno ne bi promijenil­o. A do sljedeće sezone rane bi zacijelile i strasti bi se smirile.

– Morate razumjeti i Zvezdu, napad u Splitu bio je strašan i ničim izazvan. No presudila je želja klubova da se i dalje međusobno natječu – kratko je kazao Jelenić, i sam bivši vaterpolis­t Crvene zvezde.

ZVEZDA, POŠK I MORNAR MORAJU SE DOGOVORITI O TERMINU ODIGRAVANJ­A ODGOĐENIH SUSRETA

 ??  ?? Mladost i Zvezda i dalje će igrati međusobne utakmice u Regionalno­j vaterpolsk­oj ligi
Mladost i Zvezda i dalje će igrati međusobne utakmice u Regionalno­j vaterpolsk­oj ligi
 ??  ?? PERICA BUKIĆ predsjedni­k Upravnog odbora lige
PERICA BUKIĆ predsjedni­k Upravnog odbora lige

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia