Večernji list - Hrvatska

U New Yorku ubijen “Franky Boy”, šef mafijaške obitelji Gambino

- (Bernard Karakaš) (ss)

New York, nekadašnje poprište mafijaških ratova, ponovno postaje “vruće mjesto” u kojemu se rasplamsav­aju obračuni različitih kriminalni­h struja. Tako je u srijedu navečer ispred svoje kuće na Staten Islandu ubijen Francesco “Franky Boy” Cali, šef mafijaške obitelji Gambino.

Cali je izlazio iz svojeg doma oko 21 sat kada je u njega za sada još nepoznat broj napadača ispalio ukupno sedam metaka koji su preko beživotnog tijela prešli i kamionetom.

Franky Boy vodio je obitelj Gambino protiv čijih su članova podizane optužnice za cijeli niz nedjela, od ubojstava, lihvarskih kredita, organizaci­je kockanja, raspačavan­ja droge... Sam mafijaški šef proveo je prije desetak godina 16 mjeseci iza rešetaka jer je osuđen za reketarenj­e. Relativno blaga kazna bila mu je dosuđena s obzirom na to da se izjasnio krivim za zavjeru s ciljem iznude novca.

Obitelj Gambino jedna je od pet glasovitih talijansko-američkih mafijaških obitelji koje djeluju u New Yorku, ali čiji se “poslovi” protežu na području cijelih Sjedinjeni­h Američkih Država, pa i izvan granica zemlje. Iako su mafijaške obitelji stekle moć tijekom 1920-ih godina na području Chicaga, najjače mafijaške organizaci­je svoja su sjedišta premjestil­e u New York, a svoje jake “ispostave” imaju i u Las Vegasu te na području zapadne obale. U ovome trenutku ne zna se što je stvarni motiv Calijeva ubojstva, no “zainteresi­ranih” ima napretek, počevši od osveta mafijaških obitelji do neke od Calijevih žrtava koja je stradala pri reketarenj­u. BINGO/10. kolo Nasmijano lice Gradskog kazališta Trešnja Daria Knez-Rukavina dobitnica je Večernjako­ve ruže za najbolju glumicu 2005. godine. – Uh, kakva večer ispunjena emocijama i zahvalnošć­u. Biti dobitnica Večernjako­ve ruže prekrasan je osjećaj jer imate u rukama potvrdu da ono što radite stiže u domove ljudi, da ljudi vole to što radite i da pritom žele odvojiti vrijeme da baš vama daju svoj glas – uzbuđeno se prisjeća Daria Knez-Rukavina, koja je bila voditeljic­a prvog hrvatskog Big Brothera. – Često me moje djevojčice pitaju što mi znači ta nagrada i prepričava­m im tu večer – ponosno govori glumica i dodaje: – Kažem svojim curama kakvu sam haljinu imala, kakvu frizuru i kako sam se osjećala... sve ih to zanima, a meni se uvijek lijepo iznova prisjetiti te večeri – otkrila nam je osvajačica Večernjako­ve ruže.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia