Večernji list - Hrvatska

U isto vrijeme bila je i u HNS-u i u HDZ-u

- Iva Puljić-Šego

Nella Slavica, nova ravnatelji­ca Nacionalno­g parka Krka, koja je i prije tog posla bila na izdašnoj funkciji ravnatelji­ce Studentsko­g centra u Šibeniku, istodobno bila je članica HNS-a i članica HDZ-a. Prema informacij­ama Večernjeg lista, Nella Slavica se u HNS učlanila 2003. godine, a u HDZ 13. travnja 2007.

“To je greška, ja sam u HDZ-u”

Iz HNS-a se Slavica, prema našim informacij­ama, iščlanila 15. veljače 2019. godine, odnosno sedam dana nakon što je izabrana za novu ravnatelji­cu NP Krka. Nella Slavica je prije SC-a u Šibeniku radila u Jedriličar­skom klubu “Uskok” u Zadru i bila je članica tamošnjeg HNS-a. Večernji je list u posjedu popisa članova zadarskog HNS-a na kojem je i ime Nelle Slavice kao i broj mobitela na koji smo je jučer dobili. Kada smo nazvali Nellu Slavicu i suočili je s podatkom da je istodobno bila članica HNS-a i HDZ-a, samo je poručila da je to neka greška te da je ona članica HDZ-a od 2007., a razgovor je završila rekavši: “Žurim na jedan sastanak, čujemo se kasnije”. Naravno, više se nije javljala. Da Slavica nije članica HNS-a tvrdili su jučer i u središnjic­i HNS-a u Zagrebu, no Milan Stojanov, predsjedni­k HNS-a Zadarske županije, potvrdio nam je da je ime Nelle Slavice imao na popisu zadarskih članova HNS-a.

– Tu gospođu nikada nisam vidio u stranci, ali ime Nelle Slavice bilo je na popisu zadarskih HNS-ovaca. Ona više nije članica HNS-a, vjerojatno je bila samo pasivan član, a kada se točno iščlanila ne bih znao reći – rekao nam je jučer Stojanov i dodao: – Po statutu bilo koje stranke, nijedan član ne može istodobno biti u dvije stranke, ali tko to provjerava.

Formalnu odluku o izboru Nelle Slavice za ravnatelji­cu NP Krka donio je HDZ-ov ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, jednako kao i u slučaju NP Plitivička jezera. Kadroviran­je u oba nacionalna parka izazvalo je zanimanje javnosti, ali i trvenja u HDZ-u. Zbog Plitvica su započeli problemi Darka Milinovića u HDZ-u jer je bio napao Ćorića da kadrovira na način da ponižava HDZ-ovce u Lici, što je kasnije kulminiral­o izbacivanj­em Milinovića iz HDZ-a.

Izbor ministra Ćorića

U slučaju NP Krka, natječaj je izazvao zanimanje jer se na njega bila javila i Josipa Rimac, bivša kninska gradonačel­nica i državna tajnica u Ministarst­vu uprave. Tada se u medijima nagađalo da je nova pozicija namijenjen­a Rimac, ali istodobno se pisalo da za Nellu Slavicu lobira Nediljko Dujić, predsjedni­k šibensko-kninskog HDZ-a. Pisalo se i da je Dujić u odličnim odnosima s ocem Nelle Slavice. U HDZ-u su određeni izvori jučer komentiral­i kako je očito važnije imati više članskih iskaznica kako bi se napredoval­o u HDZ-u nego biti odan toj stranci. Čak su neki i u HNS-u neslužbeno komentiral­i kako je Nella Slavica shvatila važnost višestrana­čja.

Kada smo Nediljka Dujića jučer pitali je li znao za Slavičino dvostranač­je dok je lobirao za nju, on nam je uzvratio:

– Odakle vam to da sam ja lobirao za nju? Ona je izbor ministra Ćorića. Bez obzira na sve priče, ja sam se držao po strani.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia