Večernji list - Hrvatska

Nova Serija 3 u domaćim salonima

Sedma generacija najtraženi­jeg BMW-a stigla je u Hrvatsku, a na izbor su tri dizelaša i benzinac. Početna inačica raspolaže sa 150 dizelskih konja, uparenih s ručnim mjenjačem

- Sandra Mikulčić

Novi BMW Serije 3 svakako je među najupečatl­jivijim modelima netom pristiglim u hrvatske prodajne salone. Već kroz niz generacija tradiciona­lno cijenjena na našem tržištu, bavarska ‘trojka’ već u startu ukazuje da će i najnovijim izdanjem razmaziti vozače.

Sedma generacija najprodava­nijeg i najpopular­nijeg BMW-a do 55 je kilograma lakša uz 50 posto kruću konstrukci­ju. Prepoznatl­jiva je po svojim proporcija­ma, snažnom sportskom izričaju, visokoj dinamičnos­ti dizajna te vrhunskim tehnološki­m karakteris­tikama - to se, dakle, nije promijenil­o od prvog predstavlj­anja modela prije više od 40 godina. Nova generacija od prethodne je malo veća, donosi prostranij­u putničku kabinu, a proizvođač najavljuje i još bolje vozne osobine.

Dinamika novog BMW-a Serije 3 sada je dodatno poboljšana čime postavlja nove standarde i ostaje predvodnik u klasi sportskih limuzina. Povećanje međuosovin­skog razmaka od 41 milimetra pridonosi većoj udobnosti pri dinamičnoj vožnji uz zadržavanj­e predvidlji­vosti koju jamči jednak omjer mase od 50/50 s prednje i stražnje strane automobila. To, pak, rezultira uravnoteže­nom vožnjom specifično­m za BMW Serije 3.

Za početnu inačicu 318d valja izdvojiti 302.900 kuna. Raspo- laže sa 150 konjskih snaga, a taj početni dizelaš stiže u kombinacij­i s ručnim mjenjačem. Birati se može i dizelaš sa 190 konja, također serijski s ručnim mjenjačem, ali i dizelski stroj od 265 KS uparen s automatski­m mjenjačem. Poklonicim­a benzinaca zasad je na raspolagan­ju samo inačica 330i s 258 konjskih snaga, koja također dolazi s automatski­m mjenjačem. Nova Serija 3 dostupna je i s pogonom na sva četiri kotača. Model 320d xDrive raspolaže sa 190 konja i automatski­m projenosom. Stoji 366.776 kuna.

Istovremen­o s predstavlj­anjem nove ‘trojke’, hravtskoj je javnosti pokazana i posebna poslastica - novi Z4. Novi Z4 pravi je vozački roadster koji, zahvaljuju­ći novom BMW-ovom smjeru dizajna, odiše luksuzom i već na prvi pogled pokazuje da je riječ o automobilu koji potiče vozačke emocije i koji će vozača počastiti istinskim zadovoljst­vom u vožnji. Bavarska ergela tako je u istom tjednu - barem na našem tržištu - postala bogatija za dva značajna modela.

ZA POČETNU INAČICU NOVE BAVARSKE TROJKE VALJA IZDVOJITI 302.900 KUNA. OD PRETHODNIK­A JE NOVA TROJKA VEĆA, DINAMIČNIJ­A I TEHNOLOŠKI NAPREDNIJA

 ??  ??
 ??  ?? PRI DOLASKU SERIJE 3 U HRVATSKU pokazan je još jedan novitet, atraktivan roadster Z4 (lijevo)
PRI DOLASKU SERIJE 3 U HRVATSKU pokazan je još jedan novitet, atraktivan roadster Z4 (lijevo)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia