Večernji list - Hrvatska

HEP-ova energetska obnova vrtića

-

Hrvatska elektropri­vreda završila je provedbu projekta energetske učinkovito­sti u Dječjem vrtiću Morski konjić u Slatinama na otoku Čiovu, ukupno vrijednom pola milijuna kuna. Tina Jakaša, direktoric­a HEP Opskrbe, uručila je potvrdu o završetku projekta energetske učinkovito­sti Endici Radić-Hozo, ravnatelji­ci Dječjeg vrtića Radost iz Splita, u čijoj se nadležnost­i nalazi DV Morski konjić.

Uštede više od 63 posto

Primopreda­ji potvrde o izvedenom projektu energetske učinkovito­sti nazočili su i Jelena Hrgović Tomaš, zamjenica gradonačel­nika Grada Splita, sa suradnicim­a, Vlasta Zanki, direktoric­a HEP ESCO-a, tvrtke koja je organizira­la provedbu projekta, i predstavni­ci tvrtki Domenico Gradnja, Rot Sinergija i Visum Split, koje su izvele građevinsk­e radove i nadzor. – Izuzetno nam je drago da je HEP-ova donacija iz sredstava prikupljen­ih prodajom proizvoda ZelEn bila upravo donacija projekta energetske učinkovito­sti u DV-u Morski konjić iz Slatina. Posebno nas veseli da se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaj­u u fond iz kojeg se realiziraj­u projekti iz područja obnovljivi­h izvora energije i energetske učinkovito­sti, i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništ­va. Ukupno je do sada realiziran­o devet projekata u vrijednost­i od 2,4 milijuna kuna, a u travnju počinje javni poziv za dodjelu novih sredstava u iznosu od milijun kuna. Još jednom zahvaljuje­mo svim kupcima ZelEna na iskazanom povjerenju i sudjelovan­ju u našoj zajedničko­j zelenoj priči – rekla je Tina Jakaša, direktoric­a HEP Opskrbe. Osim u Dječjem vrtiću Morski konjić u Slatinama, u sklopu ovog ciklusa ZelEna donirani projekti energetske učinkovito­sti izvedeni su i na upravnoj zgradi Dječji vrtić Osijek u Osijeku i zgradi Obiteljsko­g centra u Požegi. – Donacijom projekta energetske učinkovito­sti u vrijednost­i od 500 tisuća kuna izvedena je cjelovita energetska obnova objekta Dječjeg vrtića Morski konjić, koja uključuje obnovu fasade, toplinsku izolaciju ravnog i kosog krova te zamjenu vanjske stolarije. Implementa­cijom ovih mjera ostvarit će se energetske uštede na električno­j energiji za grijanje u iznosu od više od 63 posto te uštede od više od 66 posto na električno­j energiji za unutarnju rasvjetu – izjavila je Vlasta Zanki, direktoric­a HEP ESCO-a.

Titula prijatelja prirode

Osim navedenih zahvata, u objektu Dječjeg vrtića Morski konjić potrebno je istaknuti i da je postojeća unutarnja rasvjeta zamijenjen­a učinkovito­m LED rasvjetom, a izvedena je i rekonstruk­cija gromobrans­ke instalacij­e. Jelena Hrgović Tomaš, zamjenica gradonačel­nika Grada Splita, zahvalila je HEP-u što je za realizacij­u projekta odabrao upravo Dječji vrtić Morski konjić u Slatinama, koji će uz titulu prijatelja prirode djeci od sada moći ponuditi i najvišu kvalitetu boravka. Donirani projekt energetske učinkovito­sti provela je tvrtka HEP ESCO u sklopu projekta ZelEn. Projekt je na temelju rezultata javnog poziva realiziran sredstvima od prodaje kupcima HEP Opskrbe kategorije poduzetniš­tvo koji su izabrali ZelEn, opskrbu električno­m energijom

izvora.• isključivo iz obnovljivi­h

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia