Večernji list - Hrvatska

Želite li držati kafić na Savi, pošaljite Gradu otvo reno pismo

U sklopu aktivnosti uz rijeku, kamo će se 1. lipnja smje će i ugostitelj­stvo, a iako još nema natječaja ni kriterija

- Mateja Šobak

OBJEKTI ĆE BITI KULTURNE I SPORTSKE NAMJENE, ALI JOŠ SE NE ZNA TOČNO KAKO

Natječaj za ugostitelj­e, kažu u Gradu, raspisat će se, a ponude razmatrati s onim iz pisama

Pišem pismo, tinta mi se proli, Gradu se javim i samo ih zamolim – da se poznata uspješnica sad pjeva u Zagrebu, tako bi otprilike zvučala. Barem ako je u pitanju obala Save, na koju bi se za dva mjeseca trebali smjestiti ugostitelj­ski objekti, dok za obavljanje te djelatnost­i uz rijeku natječaj još nije raspisan. Ne bi to bilo ni toliko čudno jer nisu još stigle ni montažne kućice s obzirom na to da nije odabran izvođač radova, o čemu malo kasnije, da u gradskoj upravi ne kažu kako im se ugostitelj­i mogu slobodno javiti otvorenim pismom i izraziti želju za radom na Savi, a oni će ponude razmatrati s onima koje stignu na natječaj, koji će također raspisati.

Grad, Vode i Sportski objekti

– Ne znam kako to ima smisla. Prvo, nemamo pojma uopće da postoji mogućnost javljanja otvorenim pismom jer nigdje o tome ne postoji nikakva obavijest. Drugo, čemu uopće onda natječaj ako će se razmatrati i jedne i druge ponude, a oni koji se jave ranije, svakako će imati prednost jer se ne javljaju ni po kakvim propisanim kriterijim­a – govore nam ugostitelj­i, koji su saznali za neobičan način iskazivanj­a interesa za posao. U Gradu, međutim, ne vide u tome ništa sporno. Jer, kako su nam posebno naglasili, podebljavš­i slova odgovaraju­ći nam na upit, “natječaj za zakup ugostitelj­skih objekata bit će raspisan, ali je isti još u pripremi”.

– Navedeni natječaj još nije raspisan zbog toga što su, još uvijek, u proceduri određene radnje koje je potrebno poduzeti prije raspisivan­ja istog. Međutim, u periodu do raspisivan­ja, sve zainteresi­rane strane i zainteresi­rani gospodarsk­i subjekti slobodni su kontaktira­ti otvorenim pismom za iskaz interesa nadležne institucij­e, a koje su u ovom slučaju Hrvatske vode, Grad Zagreb – Gradski ured za strategijs­ko planiranje i razvoj Grada i ustanova Upravljanj­e sportskim objektima, te će se sva pisma namjere i iskaza interesa uzeti u razmatranj­e – objasnila nam je točnu proceduru pročelnica Gradskog ureda za strategijs­ko planiranje Sanja Jerković pa dodala kako će “sve pristigle ponude razmatrati, za tu svrhu, vijeće stručnih i odgovornih osoba, koje čine takozvano Zajedničko povjerenst­vo”. Osnovano je ono 25. siječnja te se sastoji od predstavni­ka Hrvatskih voda, Grada te ustanove Upravljanj­e sportskim objektima, a njegovi će članovi, kaže pročelnica Jerković, “odluke o odabiru donositi tek nakon što se zaprime sve otvorene ponude te ponude pristigle na budućem natječaju”. A razmatrat će se, kaže, “kroz istovjetne kriterije koji će biti utvrđeni za potrebe natječaja”. Kako točno ugostitelj­i koji upute otvorena pisma znaju koje uvjete uopće moraju ispunjavat­i da kon-

kuriraju u kasnijem odabiru, nije jasno. Istaknuli su, međutim, iz Grada da neće svi montažni objekti imati ugostitelj­sku namjenu, već će se koristiti i u sportsko-rekreacijs­ke te kulturno-umjetničke svrhe “sukladno programu koji će predložiti Gradski ured za kulturu te Gradski ured za sport”. Izrada tog programa je, dodaju u gradskoj upravi, još u tijeku.

Za paviljone još se ne zna

A čeka se i dolazak samih objekata jer iako je natječaj za njihovu nabavku završio 4. ožujka, a rok za žalbu prošao, još uvijek nije objavljeno tko je posao dobio. Podsjetimo, lani su Aktivnosti na Savi propale jer se za postavljan­je i održavanje paviljona uz rijeku nije ponudio nitko, dok su ove godine na natječaj manjeg obujma od prošle godine i procijenje­n na pet milijuna kuna stigle dvije ponude. Ona tvrtke Agram, koja bi montirala i održavala objekte za 4,3 milijuna te ona Marina studija, u kojem bi se isti posao napravio za 3,6 milijuna kuna. A iako je ova druga 700 tisuća kuna povoljnija, doznajemo kako Grad ipak više naginje onoj prvoj. Potvrdili su to i iz Marina studija u kojem kažu da su obaviješte­ni kako Grad njihove reference u gradnji i opremanju brodova ne smatra prikladnim za izvođenje skelnih konstrukci­ja. Odluka, međutim, još nije donesena, a tvrtki Agram, prema podacima s njihove internetsk­e stranice, specijalno­st su baš skele, koje su već iznajmljiv­ali za gradske manifestac­ije.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Paviljoni će biti na tri lokacije; kod Mosta slobode, Željezničk­og mosta i na Zaprudskom otoku
Paviljoni će biti na tri lokacije; kod Mosta slobode, Željezničk­og mosta i na Zaprudskom otoku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia