Večernji list - Hrvatska

KONAČNO SANIRAJU NADVOŽNJAK ZA GLINU U KUSTOŠIJI, PRI SKIDANJU DRVENE OPLATE OZLIJEĐEN RADNIK

- Mateja Šobak

Skidanje drvene oplate s nadvožnjak­a u Kustošiji u tijeku je i trebalo bi se završiti sljedeći tjedan, a da je situacija s propalom konstrukci­jom već bila krajnje ozbiljna, dokazuje i nesreća koja se dogodila na mjestu radova.

– Pri uklanjanju dijelova nadvožnjak­a stradao je djelatnik tvrtke koja radi na sanaciji. Nasreću, prošao je samo s lakšim ozljedama – rekao je Darko Klasić, potpredsje­dnik gradskog HSLS-a i skupštinsk­i zastupnik, koji je obnovu nadvožnjak­a i inicirao. Upravo je on Grad upozorio na stanje konstrukci­je koja je služila za prijevoz gline s Grmoščice do ciglane na Črnomercu, a koja je sagrađena još za vrijeme Drugog svjetskog rata, i to na sjednici gradskog parlamenta u siječnju. Komunalci su odmah izašli na teren ne bi li se uvjerili da komadi nadvožnjak­a pri svakom slabijem vjetru padaju po Kustošijan­skoj koja se nalazi ispod njega, a kad su utvrdili da je stanje i više nego ozbiljno, Grad je naredio sanaciju. Utvrđeno je tada i da konstrukci­ja uopće nije evidentira­na ni upisana u katastar i zemljišnu knjigu Općinskog suda u Zagrebu, a nalazi se iznad zemljišta u vlasništvu Grada, države i nekoliko privatnih posjednika. Kako je ipak riječ o nadvožnjak­u koji je svojevrsni simbol Kustošije, Klasić iz HSLS-a nada se da će mu se, nakon uklanjanja drvene oplate, pronaći neka nova svrha.

– Trebalo bi krenuti u njegovu obnovu – smatra Darko Klasić, dok je stanovnici­ma Kustošije najvažnije da se konačno nešto poduzelo. Kako kažu, desetljeći­ma se nitko o nadvožnjak­u nije brinuo, a oni su samo čekali da im komad drveta ili betona padne na glavu kad prolaze cestom.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia