Večernji list - Hrvatska

Donna Vekić u trećem kolu; u prvom kvartalu najstalnij­a od naših

Turnir u Miamiju ni ove godine nije bio sretan za Ivu Karlovića iako je on zapravo ondje kod kuće

- Anton Filić

OBJAŠNJENJ­E JE U SPOROM TERENU, KAŽU DA SU I NEKI ZEMLJANI BRŽI

Donna Vekić pobijedila je u drugom kolu jakog WTA turnira u Miamiju Španjolku Saru Sorribes Tormo, 76. tenisačicu svijeta, sa 6:3, 6:3 (za sat i 24 minuta) i već izjednačil­a svoje najbolje postignuće na tom turniru. Samo što je ove godine bila nositeljic­a (26.) pa joj je za plasman u treće kolo trebala samo jedna pobjeda.

Donnina 12. pobjeda u 2019.

Donni je to ukupno 12. pobjeda ove sezone (uz šest poraza) i po tome se može reći da 22-godišnja Osječanka u prvom tromjesečj­u 2019. pokazuje najstalnij­u formu od svih naših tenisača i tenisačica.

Vekić će u trećem kolu igrati protiv druge tenisačice svijeta Čehinje Petre Kvitove, koja je sa 6:1, 6:4 nadigrala Grkinju Mariju Sakkari. Bit će to treći dvoboj Osječanke i dvostruke wimbledons­ke pobjednice te drugi u ovoj godini u kojoj je Vekić svladala Kvitovu na turniru u Sankt Peterburgu, dok je Čehinja bila bolja 2014. baš u Miamiju, kad su se također borile za mjesto u osmini finala.

Ivo Karlović tradiciona­lno nema sreće na turniru u “svom” Miamiju, a tako je bilo i ovaj put. U prvom kolu muške konkurenci­je bolji od 40-godišnjeg Hrvata bio je Španjolac Pablo Andújar, 88. na ATP listi (Karlović je 76.), sa 7:6 (2), 6:4.

Karlovića su u sedmi poraz ove sezone odveli loše odigran tie-break prvog seta i loš početak drugog. Andújar je prvi set osvojio zahvaljuju­ći nizu od šest osvojenih poena u 13. igri, a potom je u trećem gemu drugog seta napravio jedini obrat u meču. To je 33-godišnjem Španjolcu bilo dovoljno za pobjedu u prvom dvoboju s Divom sa Šalate.

Ivo je pogodio “samo” 14 asova i k tome još napravio četiri “dvostruke”. Nije igrao baš najbolje, a razlog je dijelom i u prilično sporom terenu, jednome od najsporiji­h na betonu. Teniski znalci kažu da su neki zemljani tereni čak i brži od ovog cementnog u Miamiju.

Čilić u subotu s Rubljovom

Vidjet ćemo kako će se na njemu snaći Marin Čilić koji će na teren tek u subotu jer je, kao deveti nositelj, u prvom kolu bio slobodan. A prvi suparnik bit će mu mladi Rus Andrej Rubljov koji je bio bolji od Japanca Daniela s 3:6, 6:3, 6:4. Kako nam je Rusija prvi suparnik na završnom turniru Davisova kupa u Madridu, bit će ovo značajan test mogućnosti našeg najboljeg tenisača. U njihovu jedinom dosadašnje­m dvoboju pobijedio je Čilić, ali bilo je to još 2015. u Ženevi.

No, tenis se igra i izvan Miamija, Viktor Galović ušao je u polufinale challenger­a u Kini. U četvrtfina­lu je sa 6:4, 6:2 svladao Bjelorusa Ignacika.

 ??  ?? ZA OSMINU FINALA Donna Vekić borit će se s drugom tenisačico­m svijeta Čehinjom Petrom Kvitovom
ZA OSMINU FINALA Donna Vekić borit će se s drugom tenisačico­m svijeta Čehinjom Petrom Kvitovom
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia