Večernji list - Hrvatska

VRH HDZ-a PRELOMIO

Nakon što je DORH preuzeo slučaj Marijane Obradović, kume ministrice Gabrijele Žalac, koja je u prometnoj nesreći koja se dogodila još 30. prosinca 2018. pijana automobilo­m udarila pješakinju, vrh HDZ-a poručuje:

- Branimir Bradarić, Tomislav Krasnec

‘Slučaj Žalac ne smije dugo trajati, ministrica se pokazala nezrelom’

Prometna nesreća koja se 30. prosinca 2018. dogodila u Jakšiću u Požeško-slavonskoj županiji tek ovih dana, nakon što je objavljena u medijima, dobiva sasvim drugu dimenziju. Nesreću je skrivila Marijana Obradović, kuma i najbolja prijatelji­ca ministrice Gabrijele Žalac, koja je pod utjecajem alkohola autom, u kojem je vozila dvoje malodobne djece, naletjela na pješakinju koja je hodala nogostupom.

Teže tjelesne ozljede

Pješakinja Natalija Baričević zadobila je potres mozga. Obradović je pobjegla s mjesta nesreće, ali s obzirom na to da joj je otpala registarsk­a oznaka policija ju je pronašla na kućnoj adresi. Utvrdila je tada da je Obradović pijana vozila automobil, ali protiv nje, iako je pobjegla s mjesta nesreće, nije podigla kaznenu nego prekršajnu prijavu. Pojašnjeno je da je u nesreći pješakinja zadobila lakše tjelesne ozljede. Tek nakon pritiska javnosti, kad su postavljen­a i pitanja radi li se o zataškavan­ju s obzirom na to da joj je kuma ministrica u Vladi RH, tužiteljst­vo je odlučilo zaustaviti prekršajni postupak i utvrditi ima li elemenata za kazneni postupak. U jučerašnje­m priopćenju PU požeško-slavonske navodi se i da su poslije nesreće izuzeti uzorci krvi i urina te da je naknadno zaprimljen­im nalazom potvrđeno da je vozačica u vrije- me prometne nesreće imala 1,34 promila alkohola u krvi. Sada će predmet istrage biti i bijeg s mjesta prometne nesreće kao i nepružanje pomoći ozlijeđeno­j osobi.

– PU požeško-slavonska u prilično detaljnom priopćenju pojasnila je sve postupke. Koliko znam, načinili su posebno izvješće o relevantni­m saznanjima i uputili ga DORH-u. To izvješće je sada u DORH-u, koji može nalagati posebna vještačenj­a i posebne radnje sukladno procjeni vezanoj uz dokumentac­iju koja mu je dostavljen­a – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Govoreći o nesreći, Natalija Baričević rekla je da bi se sve potpuno zataškalo da prijatelji­ca ministrice Gabrijele Žalac, Marijana Obradović, nije imala peh pa joj je s Volkswagen­a otpala registarsk­a oznaka.

– Da nije bilo toga, vjerojatno se nikada ne bi ni saznalo tko me pokosio – rekla je Baričević.

“Radi svoj posao”

Žalac je samo dan poslije svoje prometne nesreće, kada je naletjela na 10-godišnju djevojčicu u Vinkovcima, bila na krštenju petog djeteta svoje kume Marijane Obradović u Jakšiću. Pokušali smo razgovarat­i s Gabrijelom Žalac o nesreći koju je izazvala njezina kuma, ali je do zaključena ovog broja nismo uspjeli dobiti.

Visoki izvor iz HDZ-a rekao nam je da to sa Žalac “ne može dugo trajati” i da je “pokazala veliku nezrelost”.

Kada je riječ o njoj, jučer je Gradski odbor HDZ-a Vinkovci priopćenje­m za javnost iskazao punu podršku ministrici, i to, kako se navodi, “zbog izuzetnih uspjeha u Ministarst­vu koje joj uistinu nitko ne može osporiti“. Navode i kako je u Vinkovce, od kada je Žalac ministrica, iz fondova EU došlo oko 600 milijuna kuna te da se nadaju da će se i dalje nesebično zalagati za razvoj kako svojih Vinkovaca, Slavonije i cijele RH. Član GO HDZ-a Vinkovci je i Tomislav Čuljak kojega su neki prepoznali kao osobu koja „sapleće“Žalac. Kako doznajemo, Čuljak, koji je blizak Plenkoviću, podržao je izbor Žalac za ministricu. O Žalac se jučer oglasio iz Bruxellesa i premijer Plenković. – Ona radi svoj posao, ima zadaću nastaviti ono što smo napravili u našem mandatu. Zatekli smo devet posto ugovorenog (novca iz fondova EU, nap. a.), a sada smo na 65 posto... A što se tiče prometne nesreće, nažalost, dogodilo se, žao nam je, najvažnije je da je djevojčica dobro – rekao je Plenković.

 ??  ?? PREDMET ISTRAGE U SLUČAJU MINISTRIČI­NE KUME SADA ĆE BITI I BIJEG S MJESTA PROMETNE NESREĆE I NEPRUŽANJE POMOĆI OZLIJEĐENO­J OSOBI
PREDMET ISTRAGE U SLUČAJU MINISTRIČI­NE KUME SADA ĆE BITI I BIJEG S MJESTA PROMETNE NESREĆE I NEPRUŽANJE POMOĆI OZLIJEĐENO­J OSOBI

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia