Večernji list - Hrvatska

Ricky Gervais podijelio je gledatelje zbog ove serije

-

Ricky Gervais jedan je od najgenijal­nijih ljudi u svijetu britanske komedije, a tu je titulu dobio ponajprije zahvaljuju­ći seriji “U uredu” koju je napisao, režirao, i u njoj glumio Davida Brenta. Nakon toga potpisao je i “Statiste”, a od prije dva tjedna na Netflixu možemo gledati i njegovu novu seriju “After Life”. Riječ je o šest polusatnih epizoda koje možete odgledati u jednu večer, a koja obiluje Rickyjevim ciničnim humorom. Doduše, poznavatel­ji njegovih stand-up nastupa u njoj će primijetit­i i neke njegove starije šale, pa zbog toga seriji i dajemo ocjenu manje.

Tuga utopljena u alkoholu

Ricky je u seriji novinar Tony kojem supruga Lisa (Kerry Godliman) umre nakon borbe s rakom dojke. Dotad vedri Tony padne u depresiju jer ostao je bez oslonca koji je praktički vodio brigu o njemu punih 25 godina. Tony nakon njezine smrti shvati kako ne zna ni koju hranu jede njihov pas, kako oprati suđe, srediti stan i sve druge sitnice o kojima je brigu vodila pokojna supruga. Tony se ne osjeća samo jadno nego je i suicidalan. Tugu pokušava ugasiti velikim količinama alkohola pa i teškim drogama, a svaku večer gleda videosnimk­e koje mu je ostavila supruga.

Nema smisla biti dobar i uviđavan, razmišlja Tony, odlučivši da mu je bolje biti smeće prema ljudima. Zato počne zadirkivat­i kolege na poslu, poštara, pa čak i klince u školi svoga nećaka. Primjerice, jedan ga je klinac nazvao pedofilom, a Tony mu odgovori kako nije pedofil, a i da slučajno jest, taj ga debeli klinac sigurno ne bi zanimao. U jednoj epizodi koja je podijelila gledatelje Tonyjev odabir dovede do tragičnog završetka jednog lika.

Glavnom liku Tonyju umre žena, a on shvati da bez nje ne zna ništa te postaje mrzovoljan i okrutan čak i prema djeci

Nekoliko odličnih likova

Znali smo da je Ricky fantastiča­n autor, stoga nas ne čudi što je napisao ovako dobru seriju koja dobro balansira između komedije i crnila. Svakako valja izdvojiti i nekoliko odličnih sporednih likova poput Tonyjeva oca (David Bradley) i lokalne prostitutk­e (Roisin Conaty). No, čini se kako su svi ti likovi napisani ponajprije kako bi lik Tonyja ispao još efektiniji i bolji. Bez obzira na to, ovo je jako dobra serija.

 ??  ?? Ricky Gervais i Kerry Godliman u novoj Netflixovo­j seriji
Ricky Gervais i Kerry Godliman u novoj Netflixovo­j seriji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia