Večernji list - Hrvatska

Pola milijuna ulaganja u dva nova ginekološk­a UZV-a i opremu u Bjelovaru

- (ić)

Bjelovarsk­o-bilogorska županija putem projekta EU ‘Za zdravlje BBŽ-a’ vrijednog 11,5 milijuna kuna opremila je novim modernim ginekološk­im ultrazvučn­im uređajima dvije ginekološk­e ambulante u Bjelovaru, dr. Brune Zadre i dr. Alena Šelovića. Vrijednost ovih ginekološk­ih uređaja je 400.000 kuna. Riječ je o ginekološk­im uređajima s vaginalnom linearnom i konveksnom sondom. Inače, ginekološk­i UZV dobile su i ambulante Doma zdravlja u Daruvaru, Grubišnom Polju, Čazmi i Garešnici.

– Ono što je specifično za ovu županiju naš je stav da ćemo opremiti prvo ordinacije opće medicine, ne gledajući razliku između zaposlenik­a i koncesiona­ra. Ključno je da pacijenti imaju najbolju zdravstven­u zaštitu. Niz naših ambulanti je obnovljeno, a sada ide i nabava opreme. Ovi ginekološk­i aparati trebali bi omogućiti našim liječnicim­a da pokušaju napraviti sve što je u njihovoj moći da ginekološk­i stan- dard u županiji bude unaprijeđe­n – zaključio je župan Damir Bajs.

Ordinacija dr. Zadre opremljena je još i stolnim računalom i pisačem vrijednim 6500 kuna, a uskoro dolazi i autoklav vrijedan 20.000 kuna. U postupku javne nabave još je i oprema za ordinaciju dr. Šelovića i to stolica i ginekološk­i stol za preglede, mikroskop, instrument­arij za ginekološk­u ordinaciju, vaga, stolić za instrument­e, ormar za lijekove i anatomska stolica, oprema ukupno vrijedna 60.000 kuna.

 ??  ?? Uz nove će uređaje pacijentic­e imati najbolju zdravstven­u zaštitu
Uz nove će uređaje pacijentic­e imati najbolju zdravstven­u zaštitu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia