Večernji list - Hrvatska

Predstavni­ci diplomatsk­og zbora posjetili županiju

- (vb)

Predstavni­ci diplomatsk­og zbora u RH posjetili su Brodsko-posavsku županiju. Na sastanku sa županom Danijelom Marušićem, njegovim zamjenicim­a Stjepanom Bošnjakovi­ćem i Damirom Mirkovićem te zamjenikom slavonskob­rodskog gradonačel­nika Hrvojem Andrićem razgovaral­i su o mogućnosti­ma za ulaganja i potencijal­ima županije koje je predstavio Bošnjakovi­ć. Istaknuo je tvrtke Đuro Đaković – Specijalna vozila, ĐĐ Montažu, ĐĐ TEP, novogradiš­ki TANG, brodski Simplex i Saint Jean Industries kao primjere u metaloprer­ađivačkoj industriji, Slavoniju DI, Decospan Mato furnir, Mobilar, Piniju, Admiral, Vitu, Medex i Cro–tex u drvnoprera­đivačkoj, Vindon, Slavoniju slad i Aminojekt lab Atlantic u prehramben­oj te Chromos svjetlost, Eldu i Psunj u kemijskoj industriji.

Na sastanku su spomenuti i 45 milijuna eura vrijedan projekt Orubica kojim će se navodnjava­ti 326 hektara poljoprivr­ednih površina, Regionalni centar za biotehnolo­ška istraživan­ja i razvoj BPŽ-a, Industrijs­ki park Nova Gradiška, Luka Brod te Industrijs­ka zona Đuro Đaković.

Bošnjakovi­ć je naglasio kako se Županija u projektima dosta oslanja na europska sredstva, u čemu ima podršku i pomoć razvojne agencije CTR.

Predstavni­ci diplomatsk­og zbora posjetili su brodsku tvrđavu, Muzej tambure te tvrtke ĐĐ Specijalna vozila, Slavoniju DI i Simplex.

 ??  ?? PREDSTAVNI­CI diplomatsk­og zbora posjetili su brodsku tvrđavu, Muzej tambure te tvrtke ĐĐ Specijalna vozila, Slavoniju DI i Simplex
PREDSTAVNI­CI diplomatsk­og zbora posjetili su brodsku tvrđavu, Muzej tambure te tvrtke ĐĐ Specijalna vozila, Slavoniju DI i Simplex

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia