Večernji list - Hrvatska

Završena energetska obnova dviju škola

-

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić sa svojim je suradnicim­a, zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i v.d. pročelnico­m Upravnog odjela za obrazovanj­e, šport i kultur Anicom Vukašinovi­ć posjetio završene objekte energetski obnovljeni­h zgrada OŠ Ante Starčevića u Rešetarima i OŠ Mate Lovraka u Novoj Gradiški.

Vrijednost radova u OŠ Ante Starčevića iznosi 2,3 milijuna kuna, a izvodila ih je tvrtka L Pro– d.o.o iz Jakšića. Obnovom je ostvarena ušteda od 73,93 posto.

U OŠ Mate Lovraka ostvarena je ušteda u potrošnji energije od 61%, a radove je izvodila tvrtka Dinamix d.o.o iz Slavonskog Broda. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 3,4 milijuna kuna.

– Najljepše se čovjek osjeća kada se završi nešto što je započeto. Drago mi je što je gotova ova zahtjevna enegetska obnova škola i moram istaknuti da je u tome sudjeloval­a cijela ekipa ljudi – rekao je Marušić.

Energetsku obnovu škola Brodsko-posavska županija kao osnivač provela je zahvaljuju­ći projektu ostvarenom na natječaju Ministarst­va graditeljs­tva i prostornog uređenja u okviru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st u operativno­m programu Konkurentn­ost i kohezija 2014-2020. (Promicanje energetske učinkovito­sti i obnovljivi­h izvora energije) Europske unije. Radi se o bespovratn­im sredstvima i velikom ulaganju koji će omogućiti i velike uštede. Sukladno ugovoru zaključeno­m u listopadu 2017., Županija završava obnovu deset škola, što će doprinijet­i kvaliteti odgojno-obrazovnog rada u tim školama. (vb)

 ??  ?? UŠTEDE na potrošnji energije u Osnovnoj školi Mate Lovraka bit će 61 posto
UŠTEDE na potrošnji energije u Osnovnoj školi Mate Lovraka bit će 61 posto

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia