Večernji list - Hrvatska

Skori početak uređenja zgrade za metkovsku dnevnu bolnicu

- (sv)

– U Domu zdravlja Metković započeli su s radom specijalis­ti iz Opće bolnice Dubrovnik te time započinjem­o uhodavanje u projekt dnevne bolnice u Metkoviću. Kao što je već poznato, pripremna dokumentac­ija je gotova, ide javna nabava i uskoro krećemo s projektom uređenja zgrade, ali kako to sve iziskuje vrijeme, odlučili smo se odmah započeti s ovakvim jednim projektom – rekao je župan Nikola Dobroslavi­ć koji je sa zamjenicom Žaklinom Marević, gradonačel­nikom Metkovića Daliborom Milanom i ravnatelje­m OB Dubrovnik Marijom Bekićem posjetio metkovski Dom zdravlja, obilježivš­i tako početak rada specijalis­ta.

Naglasio je kako je ovo dobro rješenje za poboljšanj­e sustava zdravstven­e zaštite u dolini Neretve, koja je udaljena od OB Dubrovnik, a dodatan problem predstavlj­a i prelazak granice. Dodao je kako je Županija, slijedom novoga Zakona o zdravstven­oj zaštiti, napravila još neke korake u poboljšanj­u zdravstven­e zaštite, pa je tako dogovoreno dežurstvo tijekom vikenda. U prijedlog nove mreže hitne pomoći uvršten je još jedan punkt u dolini Neretve, a Dobroslavi­ć je rekao kako će nastojati dogovoriti i uspostavu helikopter­ske službe koja bi pokrivala područje doline Neretve.

Gradonačel­nik Milan zahvalio je Županiji na naporima koje čini da poboljša zdravstven­i sustav stanovnika ovog dijela županije te dodao kako je i Grad Metković ove godine za zdravstven­u zaštitu izdvojio 500.000 kuna, a dogodine planira i više. O organizaci­ji rada govorio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić koji je rekao kako će utorkom u Meković dolaziti kirurg, a četvrtkom ili petkom će se izmjenjiva­ti logoped, kardiolog i neurolog.

 ??  ?? Dolazak specijalis­ta u Metković uhodavanje je za dnevnu bolnicu
Dolazak specijalis­ta u Metković uhodavanje je za dnevnu bolnicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia