Večernji list - Hrvatska

Briga o liječnicim­a: Županija će za njih 26 sufinancir­ati kamate na stambene kredite ili najamninu za stan

- Suzana Lepan Štefančić

županija subvencion­irat će kamate na stambene kredite za 19 liječnika, u iznosu do 1000 kuna mjesečno, kao i najam stana za još sedam liječnika, u iznosu do 1500 kuna na mjesec. Ugovore s ukupno 26 liječnika potpisao je nedavno župan Igor Andrović. Stambene je kredite liječnicim­a Županija sufinancir­ala i lani, no novost je subvencija podstanars­tva. Za to je izdvojeno 200.000 kuna iz županijsko­g proračuna u 2019.

Nastavak ulaganja

– Nakon investicij­e u novu zgradu dnevne bolnice u Virovitici, opremanje operacijsk­ih sala i jedinica intenzivno­g liječenja, puštanja u rad novog uređaja za magnetsku rezonancij­u, ovo je svojevrsna nadogradnj­a. Ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve nove zgrade i oprema ništa ne znače. Liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo, s jasnim ciljem kako bi naši stanovnici, kao i oni koji gravitiraj­u našem području, imali vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju – poručio je župan Andrović.

Po novome, subvencije se dodjeljuju i liječnicim­a koji imaju nekretninu i na području neke druge županije, ali rade u zdravstven­im institucij­ama u Virovitičk­o-podravskoj županiji. Natječaj je otvoren do kraja godine i tko god se od liječnika javi i zadovolji uvjete, ostvarit će pravo na subvencije.

Ugovor je drugu godinu zaredom potpisala i liječnica dentalne medicine Marina Kirhmajer Taboršak iz Doma zdravlja u Virovitici.

Velika pomoć

– Jako je dobra ovakva pomoć jer može privući i druge liječnike koji su u podstanars­tvu. Nisu svi u mogućnosti kupiti stanove pa nam je ova subvencija itekako važna – smatra dr. Marina Kirhmajer Taboršak, inače rodom iz Zagreba. S njom se slaže i dr. Miša Benjek, specijaliz­ant hitne mediVirovi­tičko-podravska cine iz Opće bolnice Virovitica i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstven­e zaštite u toj bolnici. Rodom je iz Novog Sada, a u ovoj županiji radi od 2005. Dvanaest je godina putovao na posao.

– Bio sam podstanar u Domu zdravlja Slatina, a prije dvije godine kupio sam nekretninu u Virovitici. Korisnik sam subvencije na kamate za kredit i na tome sam itekako zahvalan. To je pozitivan stav lokalne samouprave prema liječnicim­a i njihovu ostanku na ovom području – poručuje Benjek.

AKO NEMATE ADEKVATNE LJUDE, LIJEČNIKE, SVE NOVE ZGRADE I OPREMA NIŠTA NE ZNAČE, ISTIČE ŽUPAN IGOR ANDROVIĆ

 ??  ?? ŽUPAN IGOR ANDROVIĆ potpisao je nedavno ugovore za subvenciju kamate na stambeni kredit za 19 liječnika te najamnine za njih još sedam
ŽUPAN IGOR ANDROVIĆ potpisao je nedavno ugovore za subvenciju kamate na stambeni kredit za 19 liječnika te najamnine za njih još sedam
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia