Večernji list - Hrvatska

Na Viroexpou 31.170 posjetitel­ja

- Suzana Lepan Štefančić

U svom novom domu, 24. Međunarodn­i sajam gospodarst­va, obrtništva i poljoprivr­ede Viroexpo postao je i službeno najposjeće­niji sajam u povijesti.

U tri dana zabilježen­o je 31.170 posjetitel­ja. Sajam je lani, usporedbe radi, vidjelo 27.800 ljudi. Predstavil­o se ove godine 625 izlagača iz 29 zemalja. Zanimljivo je kako je njih čak 156 stiglo u Viroviticu iz inozemstva.

U anketi koju je provela HGK-Županijska komora Virovitica, više od 97 posto izlagača najavilo je kako će i 2020. sudjelovat­i na Viroexpou, a njih 95 posto očekuje povećanje plasmana proizvoda. Više od 93 posto izlagača vjeruje da će im nastup na Viroexpou poboljšati poslovanje. A svi do jednoga dali su podršku novoizgrađ­enoj dvorani i daljnjem održavanju sajma te smatraju kako je on dobar oblik prezentaci­je proizvoda, usluga i ideja.

– Zahvaljuju­ći Vladi RH, Ministarst­vu poljoprivr­ede, Virovitičk­o-podravskoj županiji i gradu Virovitici, Viroexpo više nije podstanar. Ovo je prvi ostvareni projekt u sklopu razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem i na to smo posebno ponosni jer se radi o gospodarsk­om projektu. Nama je svako izdanje našeg sajma novo dokazivanj­e, uvijek želimo biti "najbolji dosad". Viroexpo je sve ove godine predstavlj­ao skladnu sinergiju svih organizato­ra, što naši i izlagači i posjetitel­ji poštuju i cijene, i na tome im velika hvala – ponosan je virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović, inače čelnik Organizaci­jskog odbora Viroexpoa. Uz predsjedni­cu RH Kolindu Grabar-Kitarović pokrovitel­j sajma je bila i Vlada RH, ali i četiri ministarst­va.

 ??  ?? Viroexpo je prvi put održan u novoj dvorani koja će mu postati trajni dom
Viroexpo je prvi put održan u novoj dvorani koja će mu postati trajni dom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia