Večernji list - Hrvatska

Dišnik dobiva vodovod, bunari idu u zaborav

- (ić)

S početkom iduće godine stanovnici Dišnika kraj Garešnice neće se morati brinuti o presušivan­ju bunara jer im napokon stiže vodovod, najavljuje direktor Komunalca Dražen Bengez.

Projekt gradnje vodovoda u Dišniku kraj Garešnice kandidiran je Hrvatskim vodam u čiji je plan ušao za 2019. godinu, a njegov završetak očekuje se do kraja iste. Riječ je o radovima koje će sufinancir­ati i Grad Garešnica, a koji će mještanima Dišnika napokon osigurati opskrbu pitkom vodom, naročito u ljetnim mjesecima kada redovito ostaju bez vode čak i za vrijeme blage suše.

Nije to jedina dobra vijest kada je riječ o vodovodu na garešničko­m području jer je na natječaju Hrvatskih voda prošao i projekt gradnje novog arteškog bunara na vodocrpili­štu Garešnica vrijedan pola milijuna kuna koji će također sufinancir­ati Grad Garešnica. Taj će zdenac, kaže Bengez, osigurati redovnu opskrbu vodom do spajanja na magistraln­i cjevovod koji se gradi iz pravca Grubišnog Polja. Gradnjom novog bunara osigurat će se dovoljna količina pitke vode za sljedeće tri godine.

U planu za ovu godinu je i fiškoli nanciranje projektne dokumentac­ije za gradnju dovodnog cjevovoda Veliki Zdenci – Hercegovac i vodoopskrb­ne mreže Garešnica – Kajgana – Tomašica – Ilovski Klokočevac.

Osim toga, osigurana su sredstva i za sustav poboljšanj­a regulacije potoka i sanacije curenja vode. Sveukupno, kaže direktor Bengez, za radove na vodoopskrb­i u ovoj godini kod Hrvatskih voda osigurano je više od dva milijuna kuna.

 ??  ?? ZA RADOVEna vodoopskrb­i u Garešnici kod Hrvatskih voda osigurano je ove godine više od dva milijuna kuna
ZA RADOVEna vodoopskrb­i u Garešnici kod Hrvatskih voda osigurano je ove godine više od dva milijuna kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia