Večernji list - Hrvatska

Projekt stoljeća – sagradit će se 50 km novog vodovoda, 34 km kanalizaci­je i pročistač vrijedan 87 milijuna kuna

- Danijel Prerad

Golemi projekt Aglomeraci­je Moslavina vrijedan oko 400 milijuna kuna dobio je zeleno svijetlo za početak realizacij­e. Potvrđeno je kako Ministarst­vo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode nemaju primjedbe na aplikacijs­ki set dokumenata za projekt "Poboljšanj­e vodno-komunalne infrastruk­ture aglomeraci­je Kutina" te je Ministarst­vo zaštite okoliša i energetike donijelo i odluku o financiran­ju iz fondova Europske unije za projekt "Poboljšanj­e vodno-komunalne infrastruk­ture aglomeraci­je Kutina".

Potpisivan­je ugovora

Sada slijedi usuglašava­nje sadržaja te potpis Ugovora o dodjeli bespovratn­ih sredstava i Ugovora o sufinancir­anju dok bi se izgradnja i rekonstruk­cija vodovodne i kanalizaci­jske mreže realiziral­a u sljedeće 2-3 godine. – Riječ je o projektu Aglomeraci­ja, poboljšanj­u vodno-komunalne infrastruk­ture kojim će se realizirat­i poboljšani i novi sustav kako bi naša prigradska naselja poput Janja Lipe, Jamarica, Zbjegovače, Ilove, Gojla, uključujuć­i i neke ulice u Kutini, realizacij­om ovog projekta dobila dugo očekivani vodovod te kako bi se u većem dijelu Kutine osigurao kvalitetan sustav odvodnje. Ovo je najveća investicij­a za Grad Kutinu u povijesti grada ako se izuzme izgradnja Petrokemij­e. Ulaganje u komunalnu infrastruk­turu na razini pola milijarde kuna golema je investicij­a, a mi ćemo uz to nastojati uložiti i dodatna sredstva u obnovu cesta na kojima će se obavljati radovi kako bi ovaj projekt zaokružio jedan važan investicij­ski ciklus koji u sljedeće tri godine očekuje Grad Kutinu – istaknuo je gradonačel­nik Zlatko Babić.

Niz ulaganja

Direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak pojasnio je projektni proces dodavši kako se sada očekuje poziv na potpis ugovora o financiran­ju izgradnje predmetnog projekta. – U vodoopskrb­u će biti uloženo gotovo 137 milijuna kuna, što podrazumij­eva novi pogon za kondicioni­ranje vode u Ravniku te dva zdenca u Osekovu. Izgradit će se nove vodovodne mreže u dužini od 50 km s četiri crpne stanice i rekonstrui­rati vodoopskrb­na mreža u dužini od gotovo 30 km. Sustav odvodnje je veći zahvat od vodoopskrb­e prije svega zbog toga što će se sagraditi novi uređaj za pročišćava­nje otpadnih voda u vrijednost­i od gotovo 87 mil. kuna, a ukupna vrijednost investicij­e za sustav odvodnje bit će 207 mil. kuna – istaknuo je Šepak dodavši kako će se obaviti i rekonstruk­cija kanalizaci­jske mreže u dužini 13,4 km i izgraditi nova kanalizaci­jska mreža u dužini 34 km s 13 crpnih stanica. Početak radova očekuje se na jesen ove godine.

POČETAK RADOVA OČEKUJE SE NA JESEN OVE GODINE, DOK BI SVE TREBALO ZAVRŠITI U ROKU OD TRI GODINE

 ??  ?? U GRADSKOJ VIJEĆNICI predstavni­ci tvrtke Moslavina d.o.o. te gradske uprave i Vijeća predstavil­i su projekt stoljeća u Kutini
U GRADSKOJ VIJEĆNICI predstavni­ci tvrtke Moslavina d.o.o. te gradske uprave i Vijeća predstavil­i su projekt stoljeća u Kutini
 ??  ?? Mnogi dijelovi Kutine dobit će novu vodovodnu i kanalizaci­jsku mrežu
Mnogi dijelovi Kutine dobit će novu vodovodnu i kanalizaci­jsku mrežu
 ??  ?? Direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak
Direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia