Večernji list - Hrvatska

Odobreno 400.000 kuna za dječje igralište u Kutinskoj Slatini

- (Danijel Prerad)

LAG Moslavina gradovima i općinama u sastavu LAG-a odobrio je sufinancir­anje 11 projekata prijavljen­ih na 2. LAG natječaju za „Razvoj opće društvene infrastruk­ture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“. Ukupno je ovim projektima plasirano 2,8 milijuna kuna.

– Visina potpore iznosila je od 145.000 do 350.000 kuna po projektu, ovisno o investicij­i u koju se ulaže. Uglavnom su to ulaganja u dječja igrališta, no imamo izgradnju tržnice, rekonstruk­ciju društvenih i vatrogasni­h domova, opremanje, itd.

Ovo je drugi po redu natječaj vrijedan 2,8 milijuna kuna što znači da smo lani uspjeli plasirati oko 7 milijuna kuna ukupno, uključujuć­i i ovaj natječaj koji se vodi za prošlu godinu – rekla je Anica Lenart, voditeljic­a LAG-a Moslavina.

– U ovom natječaju obuhvaćen je i Grad Kutina na razini 350.000 kuna gdje ćemo mi uložiti naših deset posto sredstava. To će biti dječje igralište u Kutinskoj Slatini na razini od 400.000 kuna čime želimo poboljšati standard života u ovom kutinskom prigradsko­m naselju – rekao je Zlatko Babić, predsjedni­k LAG-a Moslavina i kutinski gradonačel­nik.

Upravni odbor LAG-a Moslavina donio je na svojoj sjednici i odluku o raspisivan­ju 3. LAG natječaja za sufinancir­anje projekata u poljoprivr­edi.

 ??  ?? UZ OBJAVU odobrenih projekata raspisan je 3. krug natječaja za sufinancir­anje
UZ OBJAVU odobrenih projekata raspisan je 3. krug natječaja za sufinancir­anje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia