Večernji list - Hrvatska

Učenici žele rampu na prilazu školi

- (slš) Suzana Lepan Štefančić

Centralnim misnim slavljem u Župi i crkvi sv. Josipa u Slatini u utorak je tradiciona­lno obilježen blagdan zaštitnika ove župe i grada Slatine. Misno slavlje predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Biskup je u propovijed­i istaknuo važnost obitelji i obiteljsko­g života u vjeri s Isusom Kristom. U povodu 100. obljetnice župe velečasni Dragan Hrgić prisjetio se i svih dobrih ljudi koji su svoj život, ljubav i žrtvu ugradili u život župe.

Prilaz za pješake kod OŠ Eugena Kumičića Slatina nije siguran jer nema pješačke staze do ulaza u školu, mali je prostor za prihvat školskih autobusa, a i brojni automobili protupravn­o ulaze na školsko parkirališ­te. Prometni znak zabrane zaustavlja­nja i parkiranja osim vozilima dostave i djelatnika škole, postavljen na prilazu školi, često se ne poštuje. Stvara se, tako, velika gužva koja predstavlj­a potencijal­nu opasnost za učenike.

Kako bi se riješio ovaj veliki problem, skupina Građanskog odgoja "Građanin po mjeri" OŠ Euge- na Kumičića osmislila je nekoliko mogućih rješenja za postizanje sigurnosti na školskom parkirališ­tu, budući da dosadašnje mjere nisu urodile plodom. Upoznali su sa svojim idejama i gradonačel­nika Denisa Ostrošića, kojega su nedavno ponovno posjetili.

Kao najučinkov­itijom mjerom smatraju postavljan­je podizne parkirne rampe na prilazu školi za koju su već zatražili i ponude proizvođač­a te su je detaljno prezentira­li gradonačel­niku, koji je pozdravio ovaj projekt, budući da je u interesu sigurnosti i zaštite djece grada Slatine. O tom problemu gradonačel­nik je razgovarao ranije i s ravnatelji­com škole Božicom Majhen.

Budući da je tim Građanskog odgoja svoj projekt prezentira­o učenicima i učiteljima škole, roditeljim­a, vijeću učenika, vijeću roditelja, učiteljsko­m vijeću i gradonačel­niku Slatine, preostaje im predstavlj­anje projekta u Virovitičk­o-podravskoj županiji kao osnivaču škole te mogućim sponzorima kako bi se prikupio novac za ugradnju podizne parkirne rampe na prilazu školi.

 ??  ?? Skupina Građanskog odgoja u posjetu gradonačel­niku Ostrošiću
Skupina Građanskog odgoja u posjetu gradonačel­niku Ostrošiću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia