Večernji list - Hrvatska

Ljiljana Riđan nova je “Žena obrtnica”

- Hana Ivković

Na svečanoj 24. obljetnici Obrtničke komore Zagreb istaknuta je i zelinska obrtnica Ljiljana Riđan kojoj je dodijeljen­o priznanje “Žena obrtnica” za postignute iznimne rezultate i uspjehe u poslovanju. Ljiljana Riđan od 1998. godine djeluje na području uslužne grane obrtništva i aktivna je članica Udruženja obrtnika Svetog Ivana Zeline.

Obrtništvo je općenito neizostavn­i dio gospodarst­va Svetog Ivana Zeline, koji je privlačio vrijedne i poduzetne ljude od 14. stoljeća, kad započinje povijest zelinskog obrtništva. O njihovu radu najbolje svjedoči kvaliteta rada i usluga koje pružaju. U graProgram du djeluju 274 aktivna obrtnika i to u četiri ceha. U strukturi su najzastupl­jeniji uslužni obrti i djelatnost­i u području građevinar­stva, proizvodnj­e, ugostitelj­stva, prijevoza i trgovine. Udruženje obrtnika u Svetom Ivanu Zelini obnovilo je svoje djelovanje prije 30 godina. Zelinski obrtnici predce stavljeni su u Katalogu obrtništva Grada Svetog Ivana Zeline i općine Bedenice, koji na pregledan način donosi sve bitne podatke o obrtnicima i njihovim raznolikim djelatnost­ima, mogućnosti­ma i inovacijam­a.

Velik broj obrtnika i poduzetnič­ka klima svakako su jedan od važnih faktora koji grad smještaju na sam vrh ljestvice s porastom broja zaposlenih. Subvencion­iranje kamate poduzetnic­ima, izmjena odredbi prostornog plana te smanjenje komunalnog doprinosa pri gradnji poslovnih objekata samo su neke od mjera kojima Grad Sveti Ivan Zelina osnažuje svoje poduzetnik­e, odnosno obrtnike, a time i gospodarsk­i razvoj grada.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia