Večernji list - Hrvatska

Na putu do medalje svladao najbržeg igrača na svijetu

- Damir Mrvec

Hrvatski stolnoteni­ski reprezenta­tivac Tomislav Pucar (70. na svijetu) ostvario je rezultat karijere. Osvojio je brončanu medalju na iznimno jakom ITTF turniru kategorije Challenge Plus, Oman Openu. Na putu do najboljeg rezultata dosadašnje karijere, među ostalima, svladao je petog nositelja Indijca Achantu (33. na svijetu) s 4:1 i drugog nositelja, Tajvanca Chuang Chih-Yuana (19. na svijetu) s 4:3. U polufinalu je izgubio od 17-godišnjeg Tajvanca Lin Yun-Jua (3:4).

Gaćina pomagao savjetom

– Prvi put sam igrao protiv njega. On je 26. igrač svijeta, jako je brz i ima dobar servis. Pitao sam prije meča za savjet i Gaćinu, koji je već nekoliko puta igrao s njim. Posljednji put vodio je s 3:1, no potom se ozlijedio i izgubio s 4:3. Eto, istim rezultatom sam i ja izgubio – rekao je Pucar.

Imao je Pucar u karijeri odličnih rezultata u mlađim kategorija­ma kao i zlato na Europskom prvenstvu do 21 godine, ali prvi put je igrao polufinale seniorskog turnira na ovakvom svjetskom nivou.

Kako ste vidjeli put do polufinala?

– Od Achante sam posljednji put poražen i to na Svjetskom prvenstvu u dosta gustom meču (3:2). Ovog puta nisam mu dao previše igrati na forhend poludugu i općenito na forhend. Taj dio uspješno sam zatvorio i onda nije dolazilo do njegove igre. Doduše, nije igrao kao na SP-u, malo se i ispromašiv­ao. S Chuangom sam poveo s 2:0, no on je dignuo igru, a ja se više nisam osjećao najbolje. Svaki poen morao sam zaraditi. U petom setu vodio sam sa 6:2, no napravio sam 4-5 manjih grešaka i dobio me s 12:10. Zadnja dva seta promijenio sam servis, vratio se na forhend i dobio glatko – objasnit će Pucar.

Treba reći da je Pucaru ovo jedan od većih “skalpova” u kari- jeri, pobjeđivao je igrače iz svjetskih Top 20 poput Tang Penga, Samsonova, Franzisku, a od sada ima i recku Chuanga, koji je svojedobno slovio za najbržeg igrača na svijetu.

Počeo sa šest godina

Karijeru je započeo sa šest godina igrajući u Puli. Kratko je nastupao za Srdoče i Poreč. Nakon završetka osnovne škole 2011. upisao je Športsku gimnaziju u Zagrebu i 2012. počeo igrati za Zagreb. Potom je u Njemačkoj igrao za Bad Homburg, a od 2017. nastupa za Jarosław.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia