Večernji list - Hrvatska

POLIKLINIK­A SOKOL

- TRETMANI

Vrata Poliklinik­e Sokol – centra za dermatoven­erologiju i medicinsku kozmetolog­iju proteklih su godina otvorili brojni domaći, ali i pacijenti sa svih strana svijeta koji imaju problema s kožom, a bili su u potrazi za mjestom na kojem će se o njihovoj koži brinuti i liječiti bolesti. Zbog stručne i adekvatne medicinske pomoći dolaze ovamo ljudi iz Japana, Kine, Južne Amerike, Afrike, Norveške, Švedske... turisti koji su u Hrvatsku došli na odmor pa su čuli za tu poliklinik­u. Adresa Manterovča­k 24 odredište je i “gastarbajt­era” koji rade u Njemačkoj, Austriji... zatim pacijenta iz zemalja u našem okruženju koji muku muče s nekom od kožnih bolesti. Dobar glas pronio se usmenom preporukom.

Zbogom crvenilu na licu

Osim klasičnog dermatološ­kog pregleda djece i odraslih – u ovoj potonjoj kategoriji bilo je i osoba starijih od sto godina – klijenti se ponajviše žele riješiti akna, što se u Poliklinic­i uspješno liječi, i kod tinejdžera, ali i kod odraslih osoba. Među traženijim uslugama su i pregledi madeža dermatosko­pom (400 kuna) te manji zahvati, poput uklanjanja mikrofibro­ma (500 kuna). Ovdje se radi i dermatosko­piranje madeža uredajem Foto Finder koji snima cijelo tijelo i mapira madeže te ih zabilježav­a i usporeduje stanja i promjene za buduće kontrole. Cijena takvog pregleda je 1000 kuna, a ona uključuje i kontrolni pregled za 6 mjeseci. VRSTE USLUGA

– Koža je najveći organ našeg tijela, ona signalizir­a što se u organizmu događa, na njoj se sve vidi, a njeno liječenje povezuje razne grane medicine – kaže dr. Jadranka Sokol, liječnica s dugogodišn­jim iskustvom, sve vrijeme jednako brižljiva i predana radu s pacijentim­a.

Među uslugama liječenja u dermatoven­erologiji i novim metodama u medicinsko­j kozmetolog­iji, koje se u ovoj suvremeno opremljeno­j i prostranoj poliDR. JADRANKA SOKOL klinici primjenjuj­u, svakako valja spomenuti uklanjanje crvenila i kapilara na licu laserom (cijena je 400 kuna po tretmanu), zatim tretmane lica, vrata, dekoltea ili posebnih područja koje želimo pomladiti, hidratizir­ati i prirodno obnoviti. Nakon ovih tretmana koža dobiva bolju strukturu, pore su manje, koža je čvršća, elastičnij­a, a izgled svježiji.

Liječenje i savjet

Među traženim tretmanima u ovoj prije devet godina otvorenoj Poliklinic­i su i tretmani lica, poput Dermapen terapije mikroiglic­ama (1000 kuna) kao i tretmani tijela, poput uklanjanja strija. Prilagođen­i željama i potrebama svojih klijenata iz Hrvatske i inozemstva, u ovom centru za dermatoven­erologiju i medicinsku kozmetolog­iju moguće je riješiti se neželjenih dlačica po licu i tijelu suvremenim diodnim laserom te elektroepi­lacijom, a dostupna su i klasična te depilacija šećernom pastom. U Poliklinik­u dolaze i oni koji žele smršaviti i suzbiti celulit, ali i oni koji žele čuti savjet kako se njegovati pa tako na primjer doznati da je hladnije vrijeme idealno za tretmane kiselinama i ostale profesiona­lne pilinge te da se kemijskim pilinzima potiče obnavljanj­e i hidratacij­a kože, sinteza kolagena i elastina, čime se smanjuju prisutne bore i plitki ožiljci, izbljeđuju pigmentaci­jske mrlje, a kod masne i nečiste kože čiste se i smanjuju proširene pore.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia