Večernji list - Hrvatska

Mijenjajte pravila, Gips mora biti u kategoriji vrhunskih

- Dražen Brajdić

Da vam nanižemo imena Bralića, Elkasevića, Vlašića, Marinovića, Pijetraja, Jakelića, Fantele, Hajnšeka, Tucka, Pereglina, Šuka i Pereglina i da vas pitamo tko tu nedostaje, pod uvjetom da znate da su sve ovo treneri ili izbornici osvajača medalja na prošlim Olimpijski­m igrama, vjerojatno biste iz prve ispalili i ime Ante Kostelić. Jer, ipak je riječ o treneru koji je sa svojom djecom osvojio 10 olimpijski­h i osam svjetskih medalja te četiri velika Globusa i 56 pobjeda u Svjetskom kupu.

Nažalost, naš najtrofejn­iji trener svih vremena u ovo društvo službeno ne spada od 15. sjednice Vijeća HOO-a održane 23. ožujka u Nedelišću jer kao trener posljednju olimpijsku medalju osvojio je 2014. godine u Sočiju. Stoga je Kostelić sada u društvu Krajana (tenis), Tomasa (te-kvondo), Kriajimsko­g (gimnastika), Červara (rukomet), Viteza (streljaštv­o) i tako redom.

Čop: Ante nije zaboravlje­n

Naprosto, takva su pravila Hrvatskog olimpijsko­g odbora čiji nam je glavni tajnik Josip Čop to ovako objasnio:

– Mi imamo pravila koja govore koji su to sportski rezultati koje trener treba imati sa svojim sportašima da bi ostao u kategoriji vrhunskih trenera. S obzirom na to da njegov skijaš i sin Ivica Kostelić nije ni sudjelovao na prošlim Zimskim olimpijski­m igrama u Pyeonchang­u, mi ga nismo mogli uvrstiti u ovaj program jer je posljednji rezultat Ivica, olimpijsko srebro, ostvario na ZOI u Sočiju 2014. godine. No i u usprkos tome što Ivica nije imao velikih rezultata između dvojih Igara, on je bio naš top kandidat kao i njegov otac top trener.

Nažalost, s Ivičinim okončanjem karijere i njegov otac okončao je svoj status u najvišem rangu trenera koji su na plaći preko HOO-a.

– No Ante Kostelić nije zaboravlje­n niti je ispao s liste jer on je sada na listi vrsnih trenera, što je kategorija ispod. A nitko se ne pita zašto je Kostelić i u kategoriji vrsnih trenera kada sportaši koje on sada trenira još nisu postigli velike rezultate.

A tu smo došli do pitanja vred

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia