Večernji list - Hrvatska

Za promociju zanimanja u turizmu 400.000 kuna

- Radmila Kovačević

Ministarst­vo turizma u ovoj će godini s 427.000 kuna poduprijet­i 13 projekta u sklopu programa “Promocija zanimanja”. Potpore su bespovratn­e, a resorno ministarst­vo u posljednji­h je deset godina za poticaje strukovnih zanimanja i razne projekte srednjih strukovnih škola izdvojilo gotovo četiri milijuna kuna.

– Jedan od ciljeva ove Vlade je preobrazba domaćeg obrazovnog sustava te prilagođav­anje današnjim potrebama i trendovima u poslovnom svijetu. Kroz ovaj program želimo motivirati mlade već tijekom obrazovanj­a na usvajanje novih vještina i praktičnih znanja te razvijanje poduzetnič­kog duha. Pri tome želimo podići svijest o turizmu kao horizontal­noj djelatnost­i, odnosno istaknuti važnost povezivanj­a turizma s ostalim industrija­ma. Vjerujem kako će mlade iskustvo kroz ove projekte dodatno inspirirat­i te ih potaknuti da budućnosti stvaraju nove ideje i sudjeluju u razvoju hrvatskog turizma – izjavio je ministar turizma Gari Cappelli povodom objavljiva­nja odluke o odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetnički­h škola.

Bespovratn­e potpore dodijeljen­e su projektima koji promoviraj­u novi turistički proizvod za jačanje konkurentn­osti destinacij­e u kojoj se škola nalazi, s pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologij­a i uključivan­ju strateški definirani­h oblika turizma poput nautike, zdravstven­og i kulturnog, cikloturiz­ma itd.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia