Večernji list - Hrvatska

Jagger mora na operaciju srca ‘NO FILTER’ TURNEJA OTKAZANA DO DALJNJEG

- Sara Smojver

Poput bombe odjeknula je glazbenim svijetom vijest da legendarni rokeri, zbog bolesti, otkazuju turneju! Naime, zbog zdravstven­ih teškoća neuništivo­g frontmena Micka Jaggera bend je otkazao turneju ‘No Filter’, koja je trebala početi 20. travnja u Miamiju. Dobro upućeni izvori za The Post otkrili su kako početkom sljedećeg tjedna Mick odlazi na operaciju srca u New York – bit će mu zamijenjen srčani zalistak. Dosad se nije znalo da frontmen grupe ima zdravstven­ih problema, a ponajmanje da je riječ o kardiovask­ularnim tegobama. Portal Page Six pak piše da će mu ugraditi stent u barem jednu arteriju. Da ima problema sa srce, Jagger je otkrio tijekom rutinskog pregleda prije turneje.

Dobra kondicija

Osim problema sa srcem, energični je pjevač inače u dobroj fizičkoj kondiciji, osobito s obzirom na svoje godine. Njegovi agenti u SAD-u i Velikoj Britaniji novinarima su uskratili komentar na ove događaje. Mick Jagger nije oduševljen što mora odgoditi turneju, a glasnogovo­rnik benda fanove je izvijestio na Twitteru da se nakon liječenja “očekuje potpun Jaggerov oporavak”. “Mrzim što vas ostavljam na ovaj način i jako sam razočaran što moramo odgoditi turneju, no radujem se povratku na pozornicu – čim budem mogao”, poručio je na društvenim mrežama Mick, koji je otac osmero djece i djed petero unučadi. Izvori za The Post tvrde da je bend odlučio odgoditi čak 17 nastupa iz opreza s obzirom na osiguranje koje pokriva turneju.

Podrška kolega

Njegov glazbeni suputnik od 1962. godine, Keith Richards izrazio je žaljenje što moraju odgoditi odavno najavljenu turneju. ”Veliko razočaranj­e za sve, ali moramo se pobrinuti da sve bude u redu. Vidjet ćemo se uskoro! Mick, uvijek smo tu za tebe!” napisao je na Twitteru 75-godišnji gitarist i pjevač, koji je 2007. godine šmrkao kokain s pepelom svog oca. Osim Keitha, javnu podršku pružio mu je i gitarist Ron Wood, koji je rekao fanovima da će nedostajat­i bendu i zahvalio na svim porukama podrške koje danonoćno pristižu od fanova. Članovima benda u porukama podrške pridružili su se mnogi, tako je bivša djevojka Stevena Tylera, pjevačica i bivša manekenka Bebe Buell na Twitteru poručila Micku da ga “voli i da požuri jer nema nikog poput njega”. Mick Jagger, koji sa Stonesima ima više od 2000 nastupa u više od 55 godina glazbene karijere, dugo je najavljiva­o dan kad će njihove turneje završiti, ali Stonesi su i dalje “na cesti”. Godine 1975. za časopis People izjavio je da će “radije biti mrtav nego pjevati ‘Satisfacti­on’ s 45 godina”, a sada sa 75 žali što mora otkazati turneju na kojoj neće moći pjevati hit iz 1965. godine. Naravno, iako je posrijedi rutinski zahvat, nema sumnje da će Jaggera operirati vrhunski kirurzi.

 ?? REUTERS ??
REUTERS
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia