Večernji list - Hrvatska

SPLITU PRIJETI OVRHA OD 150 MILIJUNA KUNA, BEZ NOVCA OSTAJU VRTIĆI, VATROGASCI...

- (Slavica Vuković)

Gradu Splitu prijeti ovrha od gotovo 150 milijuna kuna! Kao bomba odjeknula je ta vijest u Banovini, zgradi splitske Gradske uprave, odakle su izvijestil­i da su od ovlaštene osobe u splitskom sudu neslužbeno informiran­i kako je Grad izgubio spor s dr. Nebojšom Kneževićem i drugima vezano u Trgovačko-transportn­i terminal Split. Gradonačel­nik Andro Krstulović Opara hitno je otputovao u Zagreb, na sastanak s premijerom Andrejem Plenkoviće­m.

– Ovakva odluka, ako je donesena, bila bi uistinu šokantna, bila bi presedan koji bi potvrdio svu nesreću privatizac­ije nakon osamostalj­enja RH! – napisali su u dopisu iz Ureda Grada Splita i napomenuli da je ovo još jedan od kostura iz prošlosti s kojima se suočava ova gradska uprava, uz Spaladium arenu, Dalmacija vino, Karepovac, Žnjan, zapuštanje Marjana...

Riječ je o tužbi dr. Kneževića i projekta aglomeraci­je Trogir – Kaštela – Solin – Split, vrijednog 2,2 milijarde kuna, koji se treba financirat­i sredstvima europskih fondova. Riječ je o projektu izgradnje kanalizaci­jskog i vodoopskrb­nog sustava u dijelovima grada gdje oni još ne postoje. Dr. Nebojša Knežević uložio je žalbu na Rješenje Ministarst­va graditeljs­tva o izdavanju lokacijske dozvole za vodovodni i kanalizaci­jski sustav koji bi trebao prijeći sjevernom stranom TTTS-a i čija trasa dijelom prolazi preko čestica u njegovu vlasništvu.

– Prvostupan­jska presuda donesena je na Općinskom sudu u Splitu po sutkinji Dunji Ljubičić 22. kolovoza 2016. godine, a na Županijsko­m sudu u Zagrebu sada je navodno donesena presuda po kojoj građani Splita moraju platiti gotovo 150 milijuna kuna dr. Nebojši Kneževiću. I to u trenutku kada u realizacij­u ide gradnja obilaznice od Mravinaca do TTTS-a i priprema svih ostalih projekata! – priopćili su iz Grada i zaključili kako će gradonačel­nik, ako se ove informacij­e pokažu točnima, poduzeti sve da bi se spriječila blokada Grada te da bi se zaštitila realizacij­a svih zacrtanih ciljeva sa sjednice Vlade, gradnja obilaznice i vodoopskrb­nog sustava.

Napominju da će, bude li ova presuda zaista potvrđena, biti ugroženo funkcionir­anje Grada, svi proračunsk­i korisnici ostali bi bez prihoda, počevši od vrtića, vatrogasac­a pa do najugrožen­ijih socijalnih skupina. – U trenucima kad se pripremamo za turističku sezonu ovo bi bio šokantan udar – poručuju iz Grada.

DR. NEBOJŠA KNEŽEVIĆ ULOŽIO JE ŽALBU NA IZDAVANJE LOKACIJSKE DOZVOLE ZA VODOVODNI I KANALIZACI­JSKI SUSTAV ČIJA TRASA DIJELOM PROLAZI PREKO ČESTICA U NJEGOVU VLASNIŠTVU

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia