Večernji list - Hrvatska

Gobac: Tko ne želi igrati za juniore, neće igrati ni za seniore

- Damir Mrvec

Lino Červar, izbornik hrvatske muške rukometne reprezenta­cije, odredio je 18 igrača za dvije kvalifikac­ijske utakmice protiv Srbije za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Prva se igra 11. travnja u Beogradu, a druga 14. travnja u Zadru. Dogovoreno je da neće biti gostujućih navijala na tim utakmicama.

– Nažalost, nakon što otprije ne možemo računati na ozlijeđene Pavlovića, Marića i Cindrića, sada sam ostao i bez Zlatka Horvata koji je ozlijedio prst na završnom turniru SEHA Gazprom lige – istaknuo je Lino Červar i dodao:

– Morao sam zvati četiri desna vanjska jer ne znam u kakvom će stanju doći Vranković. Ima problema s koljenom pa ćemo vidjeti nakon pregleda hoće li ili neće moći igrati. Novo ime je Gadža, srednji vanjski našičkog Nexea. Nažalost, drugog rješenja trenutačno nemamo jer je Cindrić ozlijeđen. Gadža iza sebe ima svoju najbolju sezonu, ovo mu je sjajna prilika da se nametne i u reprezenta­ciji – rekao je Červar.

Za EP nam trebaju četiri boda

Hrvatska nakon dva odigrana kola ima dvije pobjede (Švicarska doma i Belgija u gostima), a Srbija ima samo jedan bod (neodlučeno s Belgijom u Nišu i poraz u gostima kod Švicarske).

– Njima je susret u Beogradu gotovo pa presudan za plasman na Europsko prvenstvo i napravit će sve što je u njihovoj moći da to i naprave. Za plasman na EP još nam trebaju četiri boda. Dakle, u ove dvije utakmice moramo osvojiti najmanje dva – istaknuo je Červar.

Posljednji susret protiv Srbije Červar je uvjerljivo riješio u svoju korist. Na Europskom prvenstvu u Splitu bilo je 32:22. U odnosu na tu utakmicu Červar nema na raspolagan­ju Alilovića, Stevanović­a, Vorija, Gojuna, Kopljara i Čupića koji su se oprostili te ozlijeđeni­h Cindrića, Mandalinić­a i Horvata. Srbija je u međuvremen­u promijenil­a izbornika pa je umjesto Jovice Cvetkovića na klupi Nenad Peruničić. Oni, pak, iz Splita nemaju P. Nenadića, Šešuma, Markovića, Beljanskog, Vujina, Đorđića, Đukića i Jovanovića.

Kada je Hrvatska posljednji put gostovala u Beogradu, izgubila je od Srbije u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine. U atmosferi linča i 60-minutnog vrijeđanja Srbija je pobijedila s 22:26.

– Sigurno je da će nas dočekati vruća atmosfera. Ne bojimo se toga – rekao je Červar.

Samo će dva sudionika tog polufinala biti prisutna u “Pioniru” – Domagoj Duvnjak kao igrač i Igor Vori kao direktor reprezenta­cije.

– Moram se malo dotaknuti

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia