Večernji list - Hrvatska

Preselite sada svoj dnevni boravak na otvoreno

Veličina balkona ili terase diktira odabir namještaja i samu organizaci­ju prostora

- Martina Strukić

Koji ćete stil namještaja odabrati, ponajprije ovisi o stilskom izgledu same građevine, ali i interijera na koji se balkon nadovezuje

Sada je pravo vrijeme da počnete planirati i smišljati kako će izgledati vaš mali raj na otvorenom. Zato već sada počnite prikupljat­i informacij­e na internetu i prelistava­ti kataloge i magazine za uređenje interijera. Tako ćete se inspirirat­i, ali i steći uvid u ono što se nudi u našim trgovinama te koliko bi vas ono što želite kupiti moglo stajati. Naravno, najviše novca morat ćete izdvojiti za garnituru, ako je već nemate ili ako želite nabaviti novu. Za ostale detalje poput tegla, bilja, ležaljki, stolnjaka, lanterna... uvijek će se naći novca jer ih možete kupovati postupno ili ono što već imate nadopuniti s nekoliko novih komada.

Koloritna usklađenos­t

Time ćete postići da vam terasa ili balkon izgledaju kao novi, a da zapravo niste uložili mnogo truda i novca. Stoga napravite malu inventuru svoje ljetne oaze i vidite što vam nedostaje ili što biste trebali obnoviti. Lesnina XXXL u novom katalogu posvetila se upravo uređenju balkona i terasa, bez obzira na veličinu, a mi vam donosimo praktične savjete kako urediti dnevni boravak na otvorenom. Bez obzira na to imate li mali balkon na kojemu ćete smjestiti samo stolić i dva stolca za pijuckanje jutarnje kave ili pak terasu velike površine koja pruža više mogućnosti, svejedno zaslužuju da budu lijepo i funkcional­no uređeni. U pravilu, balkoni su produženi dnevni boravci na otvorenom pa ih tako u uređenju treba i tretirati.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia