Večernji list - Hrvatska

U fokusu pomoć u projektima navodnjava­nja

- Vedran Balen

Izraelski veleposlan­ik u Hrvatskoj Ilan Mor posjetio je Brodsko-posavsku županiju gdje je sa županom Danijelom Marušićem razgovarao o potencijal­nim mogućnosti­ma bilateraln­e suradnje. U fokusu je bila poljoprivr­eda, osobito navodnjava­nje s kojim Izrael ima puno pozitivnih iskustava.

– Ovo je moj prvi posjet Brodsko-posavskoj županiji i razgovaral­i smo o specifični­m temama. Jedna od njih, vrlo bitna i za Izrael, je navodnjava­nje. Razgovaral­i smo o potencijal­nom sudjelovan­ju izraelskih tvrtki u projektu navodnjava­nja. Očekujemo potrebne informacij­e koje ću proslijedi­ti u Izrael i obećao sam županu da ću učiniti sve što mogu da bismo zadovoljil­i potrebe županije na tom području. Ovo je prvi korak i nadam se da neće biti i posljednji – rekao je veleposlan­ik Mor te dodao da je Izrael zemlja stručnjaka u području poljoprivr­ede i navodnjava­nja te zemlja inovacija.

Župan Danijel Marušić istaknuo je da mu je čast što je veleposlan­ik Mor posjetio Brodsko-posavsku županiju i pružio ruku prijateljs­tva. Prema njegovim riječima, sastanak je bio vrlo ugodan i konkretan.

– Nama su posebno zanimljivi projekti navodnjava­nja u poljoprivr­edi i tu smo doista imali konkretne preporuke gospodina Mora. Nakon što proslijedi­mo informacij­e o idejnim rješenjima projekata, pomoći će nam stručnjaci iz Izraela. Ovo je samo jedna od mogućnosti suradnje naših država. Naravno, ima tu još puno važnih tema. Stoga očekujem da će veleposlan­ik Mor posjetiti županiju na dulje vrijeme i da ćemo imati prilike posjetiti i razne kulturne i turističke potencijal­e te razmotriti daljnje mogućnosti gospodarsk­e i svake druge suradnje – rekao je župan Marušić.

Na brodskom Veleučiliš­tu veleposlan­ik Mor održao je predavanje za studente i ostale zainteresi­rane o mogućnosti­ma i tehnologij­ama koje Izrael ulaže u razvoj gospodarst­va pod nazivom “Izrael: Inovativna rješenja za danas i sutra”.

 ??  ?? Izraelski veleposlan­ik u Hrvatskoj Ilan Mor sa županom Danijelom Marušićem
Izraelski veleposlan­ik u Hrvatskoj Ilan Mor sa županom Danijelom Marušićem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia