Večernji list - Hrvatska

SRPSKI IZBORNIK: KAPA DO PODA HRVATSKIM IGRAČIMA

- Damir Mrvec// Beograd

Lino Červar i Nenad Peruničić, rukometni izbornici Hrvatske i Srbije, te Domagoj Duvnjak i Nemanja Ilić, kapetani reprezenta­cija, baš su se lijepo izgrlili u prostorija­ma Rukometnog saveza Srbije. Nadamo se da će tako “bajno” biti i danas (18 sati) u Štark Areni kada će Srbija i Hrvatska igrati za bodove u kvalifikac­ijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

– Ne vidim nijedan razlog da ne bude jedna korektna i fer utakmica. Još iz vremena moje generacije mi igrači međusobno smo se uvijek poštovali na parketu. I među ovim današnjim igračima ima puno onih koji zajedno igraju ili su igrali. Ima onih koji su se međusobno ili se još uvijek međusobno druže izvan rukometa – rekao je Nenad Peruničić, izbornik Srbije.

U srpskom taboru svi ističu da je njihova jedina prednost u današnjem susretu domaći parket.

Težak udarac za rukomet

– Iskustvo i rezultati u posljednji­h dvadeset godina na strani su Hrvatske. Jako cijenim hrvatsku reprezenta­ciju i kapa do poda za sve medalje koje ste osvojili počevši od one portugalsk­e bronce na Europskom prvenstvu 1994. godine u Portugalu. Mi imamo jednu mladu reprezenta­ciju, mlade igrače koji su sigurno željni dokazivanj­a – istaknuo je Nedeljko Jovanović, pomoćni trener Srbije.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia