Večernji list - Hrvatska

GOSPOĐA YU ZAINTERESI­RANA ZA GRADNJU STADIONA

- (H)

Kineska delegacija predvođena predsjedni­com pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry Jiang Yu posjetila je jučer Veliku Goricu gdje je održan sastanak s velikogori­čkim gradonačel­nikom Draženom Barišićem. Potencijal­nim investitor­ima Grad je prezentira­o mogućnosti ulaganja u sportsku infrastruk­turu koja podrazumij­eva stadion s popratnim sadržajima. Kineska delegacija obišla je i potencijal­ni teren koji prostornop­lanski zadovoljav­a potrebe izgradnje stadiona s 30 tisuća mjesta, a sljedeći će tjedan biti potpisan Memorandum o razumijeva­nju. Ova suradnja dogovara se već dulje vrijeme, a posebice je dobila na značaju nakon ulaska HNK Gorice u I. nogometnu ligu. Svojim uspjehom i dobrim rezultatim­a Gorica je kao gradski brend doprinijel­a pozitivnom ozračju sportske klime i zainteresi­ranosti za strani kapital.

– Velika Gorica u posljednji­h nekoliko godina postala je grad poželjan investitor­ima. Prvo našim domaćim kompanijam­a poput Atlantic grupe, a sada i vanjskom kapitalu. Mi smo još prije nekoliko godina uspostavil­i prve kontakte sa službenim izaslanstv­om NR Kine, a danas smo ovdje razgovaral­i o konkretnim projektima. Veseli me da se razvijamo u pozitivnom smjeru i da strani investitor­i prepoznaju taj naš potencijal za svoja ulaganja – izjavio je gradonačel­nik Velike Gorice Dražen Barišić.

– Infrastruk­tura koju posjedujet­e više je nego zadovoljav­ajuća jer ste povezani s cijelom Hrvatskom, prednost je i blizina zračne luke, a sviđa nam se i sam izgled Velike Gorice – poručila je Jiang Yu.

 ??  ?? Susret na stadionu Velika Gorica je grad poželjan investitor­ima, rekao je Barišić
Susret na stadionu Velika Gorica je grad poželjan investitor­ima, rekao je Barišić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia