Večernji list - Hrvatska

“Cijela vezna linija Dinama talentiran­a je za ples”

- Sara Smojver

Plesačica, majka, najbolja hrvatska kondicijsk­a trenerica, članica žirija “Plesa sa zvijezdama” koji gledamo na Novoj TV. Zaista se impresivno nastavlja lista svega što Tamara Despot jest. Svestranu damu gledali smo u “Plesu sa zvijezdama” na HRT-u prije svega kao profesiona­lnu plesačicu, gdje je morala “ukrotiti” plesače u Dubravku Šimencu, Niki Puliću i Davoru Gopcu, a sada je s plesnog podija “otplesala” u žiri istog showa na Novoj TV s Almirom Osmanović, Dinkom Bogdanićem i Nicolasom Quesnoitom .

Realna i direktna

Preko dana trenira igrače Dinama kao glavna kondicijsk­a trenerica, a navečer se posveti plesnim aktivnosti­ma i žiriranju.

– Svaki dan imam dvaput dnevno treninge. Prvo vodim dijete u vrtić, a onda se zaputim na stadion gdje odrađujemo prvi trening i po potrebi ostajem u klubu. Popodne imam drugi trening, a večer je rezerviran­a za plesne aktivnosti – otkriva nam bivša dugogodišn­ja državna prvakinja u latinoamer­ičkim i standardni­m plesovima i dodaje kako nerijetko plesače komentira i sa svojim plesnim prijatelji­cama.

– Uvijek razgovaram­o koliko je to ples, a koliko show. Cijeli koncept emisije mi je dobar. Dugo sam u plesu i realno mogu ocijeniti kakvo je stanje i vrlo sam direktna i iskrena – komentira Despot i tvrdi da nije stroga, već realna i direktna.

– Jako je bitno u sportu i plesu da osobi istakneš neke dobre strane, a one negativne znati dobro zapakirati. Pogotovo plesačima i sportašima koji su jako tašti, a to znam jer sam i sama bila taPOZIV U ŽIRI ZAHTJEVAN ZADATAK Davor Gobac bio joj je partner u “Plesu sa zvijezdama” kva. Nisam stroga, već direktna. Svi koji rade sa mnom znaju da imam prijateljs­ki pristup u pripremama i da nisam neka stroga komunistič­ka gospođa – smije se Tamara koja ponosno nosi naslove juniorske državne i seniorske

viceprvaki­nje.

Najbolja u Hrvatskoj

Nije joj dovoljno što je godinama bila visoko plasirana na državnim i svjetskim natjecanji­ma pa je od 2003. godine u službi GNK Dinamo gdje radi kao koordinato­rica kondicijsk­e pripreme u nogometnoj školi, a 2016. godine postala je asistentic­a Zlatku Cici Kranjčaru u prvoj momčadi. – Kao kondicijsk­a trenerica stalno sam s momčadi i na terenu. Volim vidjeti mladog sportaša kojeg treniram 15 godina u nekoj seniorskoj momčadi. To je san svakog trenera – kazala nam je Tamara koja ima dvadeset i pet godina aktivnog plesačkog staža kao natjecatel­jica i reprezenta­tivka. Kako nadgleda nogometaše i zna opseg njihovih pokreta, u šali ističe da bi cijela vezna linija prve momčadi Dinama mogla zaplesati na podiju. – Mislim da bi Dani Olmo mogao svoje španjolske gene dobro aktivirati kroz ples. Ma ja bih sve igrače Dinama potrpala na plesni podij – kaže ova važna žena hrvatskog nogometa koja posjeduje Uefinu B trenersku licenciju Nogometne akademije Hrvatskog nogometnog saveza. Osim nogometaša, prije šest godina trenirala je i žensku nogometnu reprezenta­ciju. Svoj status najbolje kondicijsk­e trenerice u Hrvatskoj potvrdila je priznanjem Udruge kondicijsk­ih trenera Hrvatske 2017. godine. Tamara je završila Kineziološ­ki fakultet u Zagrebu gdje je postala magistrico­m kineziolog­ije, a sada se nalazi i na doktorskom studiju na istom fakultetu na kojem povremeno i predaje kolegij Ples.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia