Večernji list - Hrvatska

ODLUČIO SAM OTIĆI KADA SU RAKETIRALI ZRAČNU LUKU

- Dražen Brajdić

Gost Večernjako­ve televizije bio je Željko Pavličević (67), jedini naš trener koji je s dva kluba, Cibonom i Splitom, bio prvak Europe. Iako je bilo logično da s njim razgovaram­o o klupskoj i reprezenta­tivnoj košarci, o tome kako je upravo on radio sa tri najveća hrvatska košarkaša (Ćosić, Petrović, Kukoč), središnja tema razgovora bila je, zapravo, Pavličević­eva životna avantura.

Imao sam i osobnog vozača

Radeći u Tripoliju, u najjačem tamošnjem klubu, naš stručnjak zatekao se u vihoru libijskog građanskog rata pa je morao naprasno napustiti zemlju. Kada su snage generala Haftara bombardira­le zračnu luku u Tripoliju, našem stručnjaku i njegovu pomoćniku Luki Bujasu to je bio znak da treba petama dati vjetra.

– Pretjerano je reći da sam bio u životnoj opasnosti, ali jesam u situaciji koja je mogla eskalirati do vrlo neugodne. Nije to bila zemlja u kojoj sam planirao raditi, no činilo se da nisam pogriješio jer preuzeo sam trofejni Al Ittihad, klub za koji navijaju dva od šest milijuna Libijaca. Prije prihvaćanj­a ponude, pitao sam svog menadžera koliko je to opasno, a on mi je odgovorio da mi se u Tripoliju može dogoditi isto što i u Parizu.

Cijelo vrijeme Pavle je živio u hotelu s pet zvjezdica.

– Novac nije bio presudan, no uvjeti su bili odlični pa sam imao i osobnog vozača, a u tom hotelu su živjeli i naši Amerikanci Raley-Ross i Wright. Ova dva mjeseca nitko

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia