Večernji list - Hrvatska

NAJMLAĐI U PRVOJ HNL

- Gradimir Đukarić

Dini Skenderu 35 je godina. A trener je već gotovo pola života.

Šef struke Osijeka trenutačno je najmlađi trener u Prvoj HNL, ali i jedini šef struke nekog hrvatskog prvoligaša koji nije barem u petom desetljeću života. Iza njega nije velika nogometna karijera jer vrlo je rano odlučio da ne želi biti nogometaš, nego – trener!

– Igrao sam nogomet u osječkoj Olimpiji od svoje sedme do 19. godine i tu sam već počeo trenirati djecu. Dok su drugi sanjali kako postati nogometaš, ja sam za sebe imao drugu perspektiv­u i gledao da se što je moguće prije uhvatim trenerskog posla. U odnosu na igranje amaterskog ili poluprofes­ionalnog nogometa, jer Olimpija je tada bila trećeligaš, donio sam najbolju odluku. Posvetio sam se radu s djecom i upisao trenersku školu. Već nakon godinu dana rada u Olimpiji dobio sam poziv Osijeka čijoj sam se omladinsko­j školi priključio 2004.

Radio u Mađarskoj

U trenerskoj je hijerarhij­i Skender napredovao stepenicu po stepenicu, bez preskakanj­a.

– Kako nisam bio profesiona­lni nogometaš, trenersku školu počeo sam ispočetka. Imao sam ideju kako do 30. godine kroz sve proći i, kako sam si zamislio karijeru, tako se i sve događalo. U omladinsko­j školi prošao sam sve uzrasne kategorije, s 27 godina postao sam pomoćnik Ivice Kuleševića koji je imenovan trenerom Osijeka. On je imao puno povjerenja u mene i dopuštao mi je da odrađujem dosta toga. Već sam se tu našao u dosta izazovnim situacijam­a.

Kuleševića je kasnije pratio u B momčadi Rijeke, potom i Puškaš

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia