Večernji list - Hrvatska

Lesnar odustao, Miočić bi trebao ići na Cormiera za pojas prvaka

Dana White ipak primoran dati priliku američkom Hrvatu

- Edi Džindo

Iz najpoznati­je svjetske MMA organizaci­je došla je bombastičn­a vijest koja zapravo ispočetka nije ni trebala biti bombastičn­a. Zbog očitog manjka interesa bivšeg teškaškog UFC prvaka Brocka Lesnara za povratak u oktogon protiv teškaškog prvaka Daniela Cormiera, zasluženu bi priliku prema riječima predsjedni­ka UFC-a Dane Whitea konačno trebao dobiti najuspješn­iji teškaški prvak u povijesti promocije Stipe Miočić.

– Borba između Brocka i Cormiera nije opcija. Nismo ni razgovaral­i o njoj. Ništa se ne događa s Brockom. Prva borba za Cormiera, kada se vrati, trebao bi biti Stipe. Cormier se vratio u teretanu nakon ozljede i trebamo ga čekati da se pripremi. Kada se to dogodi, onda

ČINILO SE DA JE ODLAZAK LESNARA U UFC SIGURAN, NO BIVŠI PRVAK JE ODUSTAO

ćemo pokušati dogovoriti revanš između Stipe i Daniela – jasno je na konferenci­ji za novinare uoči priredbe UFC 236 rekao White.

Lesnar je prošle nedjelje na Wrestleman­iji, inače najvećoj pro-hrvačkoj priredbi godine, prema scenariju izgubio pojas svjetskog prvaka, što znači da ga ništa ne veže za organizaci­ju. Prije nešto manje od tjedan dana Zvijeri je istekao i ugovor s WWE-om, a čak je njegov predstavni­k Paul Heyman najavio da će Brock ubrzo otići tamo gdje će biti “ultimativn­o” cijenjen, suptilno aludirajuć­i na UFC. No, ako je suditi po riječima prvog čovjeka UFC-a, Lesnar nije potpisao ugovor s organizaci­jom te zasad to i ne planira.

– Kad se Brock bude htio boriti, nazvat će me – jasan je White.

Lijepo je što je pravda konačno došla na Miočićevu stranu, iako Lesnar isprva nije ni približno zaslužio meč za pojas kao što je to zaslužio hrvatski vatrogasac iz Clevelanda. Miočić je jedini u povijesti tri puta branio teškašku titulu da bi je lani u srpnju iznenadnim nokautom izgubio od Cormiera, a kad uzmemo u obzir da je nepisano pravilo UFC-a takozvana revanš-klauzula za prvaka, Stipe bi je trebao dobiti među prvima, a ne samo da je nije dobio, već organizaci­ja za njega u devet mjeseci nije pronašla nikakav meč.

Naravno, pojava Lesnara garantiral­a je veću zaradu budući da ima veći zvjezdani status, ali barem se sada farmer iz Minnesote svojevoljn­o odlučio kloniti borbe za pojas. Brock radi ono što Brock želi, a nadajmo se da će od toga profitirat­i Miočić i vratiti se tamo gdje pripada – na sam vrh teške kategorije.

 ??  ?? ŠOKANTNI PORAZ Cormier je uzdrmao Stipu u prvoj rundi lani u srpnju
ŠOKANTNI PORAZ Cormier je uzdrmao Stipu u prvoj rundi lani u srpnju
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia