Večernji list - Hrvatska

“Ovoliko svijeta svjedoči da je Blagica bila velika osoba”

- Željko Andrijanić

Deseci autobusa, tisuće automobila iz Hrvatske i cijele BiH, razmjenjiv­ali su se jučer u Poganoj Vlaci u općini Grude, gdje je održan pokop Blagice Bandić, majke zagrebačko­ga gradonačel­nika Zagreba Milana Bandića, koja je preminula u 89. godini. Uplakani sinovi Drago i Milan, kći Tonka i ostala rodbina i prijatelji opraštali su se od žene blage naravi i velikog srca, kako su o njoj govorili.

U NJIHOVU SE KUĆU UVIJEK RADO SVRAĆALO NA RAZGOVOR ILI PO SAVJET, GOVORI SUSJED

I kakvu je djecu odgojila...

– Evo, vidite, ovoliko mnoštvo svijeta na sućuti svjedoče o kakvoj se ženi radilo i kakvu je djecu odgojila. Milanu možete spočitati svašta, ali da ima osjećaj za ljude i tu energiju da radi od 0 do 24 sata, to se prepoznaje, a čovjekolju­blje je naslijedio upravo od majke. I u teškim i u manje teškim vremenima u njihovu kuću rado se navraćalo po savjet i na razgovor. Danas su ljudi u velikom broju iz Hrvatske, iz Zagreba, došli zbog Milana. Nisam vidio većeg pokopa – govori nam susjed Bandićevih dok hodamo prema groblju Pogledača – Pogana Vlaka.

Sve je lijepo ugostila

Milan Bandić, koji je dan ranije došao u svoje Grude, često je govorio da se plaši samo dragog Boga i majke Blagice, a unatoč silnim obvezama u Zagrebu, kad god bi uhvatio slobodnog vremena destinacij­a mu je bila Pogana Vlaka, obiteljska kuća u koju su rado dolazili brojni prijatelji. Među njima i Jozo Bogdan. – Supruga i ja rado smo dolazili Blagici, ona je bila velika osoba. Znala je svakog lijepo dočekati i ugostiti. Kao da sam izgubio člana obitelji – kazao nam je ranije hercegovač­ki poduzetnik Bogdan. Jučer su brojni poznati bili na pokopu u Poganoj Vlaci, politički dužnosnici, gospodarst­venici i kulturni djelatnici, među kojima i ministar Milan Kujundžić, Miroslav Ćiro Blažević, Goran Marić...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia