Večernji list - Hrvatska

Četiri odlične ideje za stvaranje ljetnog ugođaja unutar svoja četiri zida

-

Ljetni štih u interijeru ne mora nužno biti rezerviran za ljetne rezidencij­e, vikendice i kuće na moru. I u gradu, iza zidova koje prži gradski asfalt, moguće je stvoriti ljetni duh u svom domu. Najlakši način za postizanje tog cilja jest mnogo sezonskog, po mogućnosti poljskog, cvijeća. Ono će stvoriti ljetnu atmosferu u domu, a odličan je izbor za male prostore koje bi puno detalja i namještaja dodatno zagušilo. Ako pak prostorno niste ograničeni i možete se razmahati, odlična je ideja, preko ljeta, dom odjenuti u sve nijanse plave. I ne morate se bojati njihovih međusobnih kombinacij­a, odlično se slažu, posebice ako ih se poveže s detaljima zlatnog sjaja. Druga, malo hrabrija ljetna kombinacij­a spaja crnu i jarkožutu.

Najsigurni­ji je izbor plava, koja će se slagati i s jarkim bojama i s onima iz neutralne palete. Ovisno o dodacima, plava funkcionir­a tijekom cijele godine

Hrabriji će odabrati i namještaj u žutim tonovima, dok će oni koji igraju na sigurno žutu rezervirat­i samo za detalje koje je, promjenom sezone, lako zamijeniti drugima.

Ako vam je pak ljeto omiljeno godišnje doba i voljeli biste da traje uvijek, vaš odabir neka bude ugođaj džungle u domu. Pomiješajt­e hrabro boje, uzorke, cvijeće, sezonsko voće i dobit ćete vrlo atraktivnu postavu koju, ako je ograničite na blagovaoni­čki stol, vrlo lako možete maknuti, nadopunjav­ati ili pretvoriti u nešto sasvim drugo. Četiri ideje za ljetno uređenje pripremila vam je naša stilistica Ankica Juričević kako bismo vam, osim riječima, i vizualno objasnili koliko je jednostavn­o unijeti ljeto u dom!

 ??  ??
 ??  ?? Elegantno Romantičar­ima će se najviše svidjeti nježne nijanse i rezano cvijeće
Elegantno Romantičar­ima će se najviše svidjeti nježne nijanse i rezano cvijeće
 ??  ??
 ??  ?? Za klasičare Namještaj tamnijih tonova živnut će čim mu dodate injekciju žute boje kroz birane detalje
Za klasičare Namještaj tamnijih tonova živnut će čim mu dodate injekciju žute boje kroz birane detalje
 ??  ?? Urbana džungla
Sve nijanse žute i zelene kao i uzorci tropskog bilja dobrodošli su u ovoj kombinacij­i
Urbana džungla Sve nijanse žute i zelene kao i uzorci tropskog bilja dobrodošli su u ovoj kombinacij­i

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia