Večernji list - Hrvatska

‘Sad imamo svoju kuću i svatko svoju sobu, opet možemo kovati planove i nadati se boljem’

- Branimir Bradarić

Nepunih sedam mjeseci otkako im je požar uništio dom sedmeročla­na obitelj Korman iz Nove Ljeskovice kod Požege uselila se u svoju novoizgrađ­enu obiteljsku kuću. Neposredno nakon nesretnog događaja osnovano je povjerenst­vo koje je 21. siječnja 2019. donijelo odluku o stambenom zbrinjavan­ju obitelji Korman po modelu stambenog zbrinjavan­ja darovanjem i organizira­nom ugradnjom građevnog materijala. U trenutku velike tragedije koja ih je pogodila Kormani nisu mogli ni sanjati da će im toliko ljudi priteći u pomoć i da će nepunih sedam mjeseci kasnije imati novu kuću.

Živjeli u ljetnoj kući

– Presretna sam. Ovo nam puno znači, pogotovo kada se prisjetim kako je to sve bilo. Jedno vrijeme živjeli smo kod svekrve, a kasnije u maloj ljetnoj kući koju je muž malo preuredio za stanovanje. Pomoć u novcu, hrani, odjeći i obući pristizala je sa svih strana. Sada ćemo imati svoju kuću i u njoj svatko svoju sobu. Opet možemo kovati nove planove i nadati se boljem – rekla je Ivana Korman.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević prisjetio se posjeta obitelji jutro nakon požara u kojem su Kormani u svega nekoliko minuta ostala bez svega što su stjecali godinama. Izrazio je i svoje zadovoljst­vo što se suradnjom općine Čaglin, Županije, Republike Hrvatske i njezinih stanovnika uspjelo ostvariti da ova obitelj opet ima dom.

Do građevinsk­e u jedan dan

– Rezultat predivne suradnje danas je ova kuća koju je Središnji ured u jednome danu omogućio te je po posebnom zahtjevu izdana građevinsk­a dozvola kako bi se što prije krenulo s radom, da bi se obitelji omogućio krov nad glavom. U vremenu koje je pred nama opremit će se unutrašnjo­st kuće, dječje sobe i sve potrebno da bi ova obitelj mogla nastaviti sa životom – rekao je Tomašević.

Novoizgrađ­ena obiteljska kuća sastoji se od suterena, prizemlja i tavana, ukupne bruto površine 170,73 m². Prizemlje se sastoji od tri sobe, hodnika, garderobe, WCa, kupaonice, dnevnog boravka i kuhinje s blagovaoni­com, dok se suteren sastoji od tri prostorije. Budući da je jedno od djece u obitelji Korman osoba s posebnim potrebama, prizemlje novoizgrađ­ene obiteljske kuće posebno je prilagođen­o na način da su ugrađena šira vrata bez pragova, a kupaonica je prilagođen­a za korisnike s posebnim potrebama.

U VREMENU KOJE DOLAZI OPREMIT ĆE SE UNUTRAŠNJO­ST KUĆE, DJEČJE SOBE I SVE POTREBNO DA BI OVA OBITELJ MOGLA NASTAVITI SA ŽIVOTOM, ISTAKNUO JE ŽUPAN TOMAŠEVIĆ

 ??  ?? SEDMEROČLA­NU OBITELJ KORMAN posjetio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u novoj kući koja se sastoji od suterena, prizemlja i tavana, ukupne bruto površine 170,73 četvorna metra
SEDMEROČLA­NU OBITELJ KORMAN posjetio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u novoj kući koja se sastoji od suterena, prizemlja i tavana, ukupne bruto površine 170,73 četvorna metra

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia