Večernji list - Hrvatska

Prva slavonska županija s cikloodmor­ištima

- Branimir Bradarić

Župan požeško-slavonske županije Alojz Tomašević potpisao je ugovor za provedbu projekta pod nazivom „Razvoj cikloturiz­ma Požeško-slavonske županije, III. faza“.

Tom prilikom je rečeno kako s obzirom na to da je Strategijo­m razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine na području Slavonije primarni proizvod između ostalih cikloturiz­am i ruralni/seoski turizam, u Požeško-slavonskoj županiji u proteklih nekoliko godina zabilježen je povećan interes posjetitel­ja za aktivnim odmorom uz bavljenje sportskim aktivnosti­ma, gdje prednjači biciklizam.

– Požeško-slavonska županija prva je županija u Slavoniji koja će postaviti cikloodmor­išta. Projekt ide u realizacij­u s ciljem podizanja kvalitete turizma u županiji. Osim poljoprivr­ede i naše snažne industrije, namjera nam je imati izvrsnu poziciju na turističko­j karti Hrvatske, ali i šire. Već nekoliko godina u kontekstu razvoja turizma cikloturiz­am zauzima svoje posebno mjesto te će u vremenu koje dolazi ono doživjeti pun značaj i prezentaci­ju – rekao je župan Alojz Tomašević.

Direktoric­a Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović rekla je da je tijekom ove godine planirano postavljan­je deset cikloodmor­išta za koja nije potrebna građevinsk­a dozvola. Služe za odmor u cikloturiz­mu, a bit će opremljena klupama i stolom za odmor te solarnim panelima za punjenje uređaja…

 ??  ?? Ove godine postavit će se deset cikloodmor­išta za koje ne treba građevinsk­a dozvola
Ove godine postavit će se deset cikloodmor­išta za koje ne treba građevinsk­a dozvola

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia