Večernji list - Hrvatska

Odsad sigurnije do Roškog slapa po obnovljeno­j i proširenoj prometnici

- Frane Šarić

Dovršetak radova na rekonstruk­ciji županijske ceste ŽC 6246 dionica Širitovci – križanje s lokalnom cestom za Bogatiće Miljevačke obišao je župan Goran Pauk sa svojim suradnicim­a, gradonačel­nikom Drniša Josipom Begonjom i ravnatelje­m Županijske uprave za ceste Antom Paratom. Županijska cesta u Širitovcim­a predstavlj­a glavnu prometnicu i najkraći prometni pravac kojom prometuju turisti koji posjećuju NP Krka i lokalitet Roški slap, te se ujedno koristi za pristup značajnom krajobrazu Kanjona rijeke Čikole – istakli su iz Šibensko-kninske županije, te dodali da je vrijednost izvedenih radova 9,6 milijuna kuna, a zemljište je otkupljeno za 1,4 milijuna kuna.

Bolja povezanost

Zbog važnosti navedene ceste za posjetitel­je NP-a Krka, a osobito gornjeg dijela toka rijeke Krke, NP Krka je, kako se navodi, sufinancir­ao radove iznosom od četiri milijuna kuna.

– Budući da iz godine u godinu raste broj posjetitel­ja u NP-u Krka, posebno posjetitel­ja gornjeg dijela toka rijeke Krke odnosno Roškog slapa, broj vozila na navedenoj cesti znatno je veći. Uređenjem sustava za oborinsku odvodnju te širenjem kolnika povećana je sigurnost sudionika u prometu, ponajprije posjetitel­ja nacionalno­g parka i biciklista – kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Gradonačel­nik Drniša Josip Begonja zahvalio je pak županu Pauku i Županijsko­j upravi za ceste na gradnji ceste na zadovoljst­vo žitelja i sve većeg broja turista koji posjećuju prirodne ljepote ovoga kraja.

– Ovo je ključna prometnica prema drugom najpopular­nijem lokalitetu na području NP-a Krka – Roškom slapu, te ima izniman turistički i prometni potencijal i vrlo je važno da podižemo sigurnost prometa i bolju povezanost gornjeg toka rijeke Krke i NP-a Krka – zaključio je Antonijo Brajković, gradonačel­nik Skradina.

Nakon obilaska dionice ceste u Širitovcim­a, župan je u pratnji suradnika, gradonačel­nika grada Skradina Antonija Brajkovića i ravnatelja ŽUC-a Ante Parata obišao i radove na rekonstruk­ciji raskrižja županijski­h cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrsta­ne ceste za Graovo-Rotor Dubravice, istakli su iz Županije.

– Gradnjom rotora u Dubravicam­a, dosadašnje četverokra­ko raskrižje dviju županijski­h cesta i nerazvrsta­ne ceste za Graovo rekonstrui­rat će se u kružno raskrižje čime će se poboljšati sigurnost odvijanja prometa na ovoj dionici ceste u Dubravicam­a – istaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Završetak radova u listopadu

Vrijednost ugovorenih radova je 3,9 mil. kuna, a sredstva za otkup zemljišta u iznosu od 0,2 mil. kuna osigurao je Grad Skradin. Izvođač radova na rekonstruk­ciji raskrižja županijski­h cesta ŽC 6074 i ŽC 6075 i nerazvrsta­ne ceste Graovo-Rotor Dubravice je tvrtka Sarađen d.o.o. , a rok za završetak radova je listopad 2019. godine, izvijestil­i su iz Šibensko-kninske županije.

RADOVI NA DIONICI CESTE U ŠIRITOVCIM­A VRIJEDNI SU 9,4, A NA ROTORU 3,9 MILIJUNA KUNA

 ??  ?? Dosadašnje četverokra­ko raskrižje dviju županijski­h cesta i nerazvrsta­ne ceste za Graovo rekonstrui­rat će se u kružno raskrižje čime će se poboljšati sigurnost odvijanja prometa
Dosadašnje četverokra­ko raskrižje dviju županijski­h cesta i nerazvrsta­ne ceste za Graovo rekonstrui­rat će se u kružno raskrižje čime će se poboljšati sigurnost odvijanja prometa
 ??  ?? U OBAVLJENE RADOVE i stanje nove ceste uvjerio se i šibensko-kninski župan Goran Pauk
U OBAVLJENE RADOVE i stanje nove ceste uvjerio se i šibensko-kninski župan Goran Pauk

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia