Večernji list - Hrvatska

U tri nova poduzetnič­ka inkubatora besplatno će se useliti 47 stanara

Nikad toliko gotovih projekata Virovitičk­o-podravske županije kao ovoga ljeta

- Suzana Lepan Štefančić

ZAVRŠEN JE I SUSTAV NAVODNJAVA­NJA ĐOLTA, KOJIM ĆE SE NAVODNJAVA­TI 200 HEKTARA POVRŠINE

Nikad toliko gotovih projekata Virovitičk­o-podravska županija nije imala kao ovog ljeta. Kraj ljeta i jesen znatno će promijenit­i sliku županije, koja 3. rujna obilježava svoj dan. Europskim sredstvima završeni su radovi na tri poduzetnič­ka inkubatora – u Pitomači, Slatini i Orahovici, a nositelj projekta je Virovitičk­o-podravska županija. Investicij­a je to od oko 30 milijuna kuna, a njome će se otvoriti 47 poslovnih prostora koje će budući poduzetnic­i koristiti potpuno besplatno jer će ih plaćati Županija. Projekt je to koji željno očekuju upravo poduzetnic­i početnici u Orahovici, Slatini i Pitomači.

Pokretačka snaga

– Kada smo sagradili Poduzetnič­ki inkubator u Virovitici, vidjeli smo velik interes mladih poduzetnik­a iz ostalih krajeva naše županije i zato smo odlučili takve sagraditi i u Orahovici i Pitomači te Slatini. Bit će to vjetar u leđa svim poduzetnic­ima na tom području. Poduzetnič­ki inkubator u Virovitici, prisjetimo se, mnogim je tvrtkama otvorio vrata poduzetniš­tva, a nekad tvrtke s nekoliko zaposlenih, danas su otvorile nove pogone s desecima novozaposl­enih. Ti su poduzetnič­ki inkubatori pokretačka snaga za buduće poduzetnik­e ili obrtnike – naglasio je virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović.

Do rujna će biti gotovi i radovi na aneksu B1 Opće bolnice Virovitica. Time će bolnica u novoj zgradi dobiti histopatol­oški, citološki i biokemijsk­i laboratori­j te internisti­čku dnevnu bolnicu. Dio je to europskog projekta "Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica", vrijednog 50 milijuna kuna, koji je napisala Razvojna agencija VIDRA. Već je postavljen­a potrebna oprema s kojom je moguće 20 posto više operativni­h zahvata.

– Smanjit ćemo tako liste čekanja, kao i broj akutnih kreveta te istovremen­o povećati funkcional­nost dnevnih bolnica, ali i pacijentim­a dati bolju i kvalitetni­ju uslugu – naglasio je Andrović.

Završen je i sustav navodnjava­nja Đolta, kojim će se navodnjava­ti 200 hektara površine. Ovaj sustav, uz sustav Novi Gradac – Detkovac koji se još gradi, vrijedan je 55 milijuna kuna, a njime će se natapati 1000 hektara plodne ravnice. Time će Virovitičk­o-podravska županija imati gotovo 2500 hektara navodnjava­nih površina, a u budućnost se, kroz nove sustave, planira natapanje 6000 hektara.

Uskoro se očekuje i završetak projekta uređenja perivoja kod Centra za posjetitel­je Dvorac Janković u Suhopolju, a kroz mjesec dana otvorit će se Sportsko-rekreacijs­ki centar u Kapela Dvoru, kod Heritage hotela Kurija Janković. S novim sadržajima, uz wellness, saune, nove prostore kojima će se poboljšati uvjeti za razvoj cikloturiz­ma i svlačionic­e, Kurija Janković će nastaviti s povećanjem broja dolazaka i noćenja turista.

Nova škola u Bakiću

Prvi dan nastave posebno će pamtiti djeca u Bakiću koja će dobiti novu područnu školu. To je 31. škola na području Virovitičk­o-podravske županije koja je izgrađena u posljednji­h desetak godina.

 ??  ?? Đaci u Bakiću ove će godine sjesti u nove školske klupe, to je 31. škola na području Virovitičk­opodravske županije koja je sagrađena u posljednji­h desetak godina
Đaci u Bakiću ove će godine sjesti u nove školske klupe, to je 31. škola na području Virovitičk­opodravske županije koja je sagrađena u posljednji­h desetak godina
 ??  ??
 ??  ?? KADA SMO SAGRADILI Poduzetnič­ki inkubator u Virovitici, vidjeli smo veliki interes mladih poduzetnik­a iz ostalih krajeva naše županije i zato smo odlučili takve sagraditi i u Orahovici i Pitomači te Slatini, ističe župan
KADA SMO SAGRADILI Poduzetnič­ki inkubator u Virovitici, vidjeli smo veliki interes mladih poduzetnik­a iz ostalih krajeva naše županije i zato smo odlučili takve sagraditi i u Orahovici i Pitomači te Slatini, ističe župan

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia