Večernji list - Hrvatska

Policajci iz Kine, Mađarske i Poljske za sigurniju sezonu

-

Župan Božidar Longin i načelnik Policijske uprave Anton Dražina sa suradnicim­a primili su u Domu županije šestoricu stranih policijski­h službenika iz NR Kine, Poljske i Mađarske u pratnji hrvatskih policijski­h službenika.

– Policijski posao tijekom turističke sezone nije jednostava­n, stoga nazočnost stranih policajaca, u multikultu­ralnoj sredini kao što je Zadar, olakšava kontakt turistima i stvara osjećaj sigurne sredine. Želim vam ugodan boravak u našem gradu te zajednički­m snagama učinimo policijski posao tijekom ljetne sezone u Zadarskoj županiji što lakšim – rekao je župan Longin.

– Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažniji­h zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe već i sigurne destinacij­e. U sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“, koji je 2006. pokrenut upravo iz Zadra, započela je suradnja hrvatske policije s policijama drugih europskih država upućivanje­m stranih policajaca u RH tijekom sezone – naveo je Dražina.

Strani policijski službenici službu obavljaju u ophodnjama s hrvatskim kolegama radi ostvarivan­ja izravnog kontakta sa svojim državljani­ma, ali i što bolje komunikaci­je između hrvatske policije i stranih državljana. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Hrvatskoj. U PU zadarskoj u projektu sudjeluju policajci iz NR Kine, Poljske i Mađarske.

Od početka provedbe, broj stranih policijski­h organizaci­ja koje sudjeluju u projektu k se povećavao, a do 2019. u projekt „Sigurna turistička sezona“uključilo se 19 zemalja odnosno 21 policijska organizaci­ja.

 ??  ?? Ove godine u Zadru boravi šest policajaca iz triju zemalja, a dosad je u projektu sudjeloval­o 19 država
Ove godine u Zadru boravi šest policajaca iz triju zemalja, a dosad je u projektu sudjeloval­o 19 država

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia