Večernji list - Hrvatska

Nakon gotovo dvadeset godina čekanja dobili kanalizaci­ju

- Ivona Ćuk

Prigradsko naselje Trojstveni Markovac, inače samo dva kilometra udaljeno od centra Bjelovara, ovih je dana napokon dočekalo osnovu komunalnu infrastruk­turu u svome mjestu – kanalizaci­ju.

Stanovnici Markovca, kažu, zapamtit će ovo ljeto i godinu jer se s problemom nedostatka kanalizaci­je te težnjom za njezinom gradnjom nose dugi niz godina te u šoku svaki dan gledaju radove kroz prozor u nadi da se ne radi samo o još jednoj ispraznoj priči.

Suradnja s Hrvatskim vodama

– Doselio sam se ovdje iz Bosne, ne bih u detalje, ali riječ je o malom selu čak 20 kilometara udaljenom od većeg grada gdje smo asfalt i kanalizaci­ju imali prije trideset godina. Ovdje imamo naselje, a ne selo i gotovo dvadeset godina čekamo PROJEKT

kanalizaci­ju, a o asfaltu se ne usudimo ni razmišljat­i. Kako bilo, zapamtit ćemo ovu godinu i napore gradske vlasti da nam ovo omogući – rekao je jedan od žitelja ulice koji s nestrpljen­jem očekuje završetak radova.

Konkretno, riječ je o gradnji kolektora odvodnje u Trojstveno­m Markovcu, a od četiri predviđene faze, prva je u Ulici Ivana Pernara i Ferde Gassmana. Navedene radove je osobno obišao i bjelovarsk­i gradonačel­nik Dario Hrebak u pratnji saborskog zastupnika Branka Hrga, zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića te predstavni­ka Vodnih usluga. Inače, iz nacionalno­g Programa zaštite voda Hrvatske vode trenutačno izdvajaju 950.000 kuna za ovaj projekt, dok će sve četiri etape stajati 6,571.737 kuna.

Gradonačel­nik je također podsjetio da je vodovodna infrastruk­tura na području grada Bjelovara riješena stopostotn­o te da se ovim projektom želi i komunalna infrastruk­tura omogućiti što većem broju bjelovarsk­ih kućanstava. Osim toga, zadovoljan je što je za radove zadužena upravo najveća bjelovarsk­a građevinsk­a tvrtka Hidroregul­acija, koja je posao dobila putem javnog natječaja, a kazao je i da projekt sličan ovome postoji i na području Križevačke ceste. Doduše, za njega se još uvijek traži izvođač. Projekt vrijedan više od šest milijuna kuna velikim dijelom će financirat­i partner projekta Hrvatske vode, u čije je ime zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić iskazao zadovoljst­vo čitavim projektom, ali i suradnjom partnera.

Završetak za 90 dana

On je najavio i da bi se ovakav susret vrlo ubrzo mogao ponoviti na otvorenju radova koji se odnose na obnovu i proširenje velikog djela vodovodne i kanalizaci­jske mreže, odnosno na već najavljenu aglomeraci­ju.

Obilasku radova u Trojstveno­m Markovcu prisustvov­ao je i predstavni­k bjelovarsk­og Komunalca Ivan Ivančić, koji je najavio da se završetak radova na ovoj dionici očekuje za 90 dana, dok se za sljedeću dionicu predlaže Trojstvena ulica.

 ??  ?? obuhvaća četiri etape, a stajat će 6,571.737 kuna
obuhvaća četiri etape, a stajat će 6,571.737 kuna
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia