Večernji list - Hrvatska

Radovi u jeku

Radovi u Tavanačkoj i Ulici braće Radić Biciklisti­čka staza od Brezika do Našica

-

đenjem Zvonimirov­e ulice te velikog broja parkirališ­nih mjesta prije šest godina. I dalje imamo veliko parkirališ­te bez naplate, kako je to nekad bilo, a i ostat će, i dio uz naplatu jer parkirna mjesta imaju određen trošak održavanja – kazao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

Zahvalio je i županu Ivanu Anušiću, koji je prepoznao važnost bolnice i povećao decentrali­zirana sredstva za više od dva milijuna kuna koji će se uložiti u opremu i prostore. Od velikih ulaganja najavljena je i energetska obnova, a kako bolnica 2020. slavi 50. rođendan, ovim radovima postat će jedna od najuređeni­jih u Hrvatskoj. U tijeku su radovi u Tavanačkoj i Ulici braće Radić, ujedno i prilazima osnovnoj i srednjoj školi, a koji bi trebali biti gotovi do početka školske godine. U prvoj fazi u Tavanačkoj će se ulici urediti oborinska odvodnja, koja na pojedinim dijelovima doseže dubinu i do pet metara. Potpuno će se sanirati dio Ulice Augusta Cesarca, a potom će početi radovi u Ulici braće Radić, gdje će se urediti dio između Ulice Vatroslava Lisinskog i Školske ulice, zajedno s raskrižjem. Vrijednost je radova više od tri milijuna kuna. Grad Našice postaje grad po mjeri biciklista – gradi se pješačko-biciklisti­čka staza na potezu od Brezika do Našica.

– Ovo je važna staza koja će povezati dva naselja, ali prije svega omogućiti i biciklisti­ma slobodno i nesmetano prometovan­je. Uspostavit ćemo jednu komunikaci­jsku vezu između Brezika i Našica kako bismo ovom naselju priskrbili viši standard. Radovi su vrijedni oko pola milijuna kuna, a financiraj­u se iz gradskog proračuna – ističe gradonačel­nik Josip Miletić.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia