Večernji list - Hrvatska

Uređen prilaz igralištu u Vukojevcim­a Izgrađeno 28 parkirnih mjesta

NAJAVLJUJE­M I RADOVE U RADIĆEVOJ I TAVANAČKOJ ULICI, KOJI ĆE BITI REALIZIRAN­I DO KRAJA GODINE, ČIME ĆEMO POSVE UREDITI OVAJ DIO GRADA, REKAO JE GRADONAČEL­NIK Natjecanje sjekača, koncerti, obrtnički sajam...

- Suzana Lepan Štefančić

– Zahvaljuje­m svima onima koji su sudjeloval­i u ovom projektu, od pripremanj­a pa do same provedbe. Želim zahvaliti i na sufinancir­anju Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću, koji su uložili 270.000 kuna, te Ministarst­vu graditeljs­tva i našem sugrađanin­u Zdravku Vukiću, koji su pomogli također s 270.000 kuna. Ostatak do 1,4 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, pokrio je Grad Našice. Ovime smo riješili prilaz i OŠ Dore Pejačević i Općoj županijsko­j bolnici Našice – istaknuo je našički gradonačel­nik Josip Miletić za nedavnog obilaska završnih radova u Zagrebačko­j te Ulici Teodora Pejačevića.

U sklopu pojačanog održavanja grada uređena je i staza između Radićeve i Zagrebačke ulice, ali i dio Ulice Vatroslava Lisinskog, pa stoga vjeruje kako je taj dio grada uređen na višoj razini.

– Najavljuje­m i radove u Radićevoj i Tavanačkoj ulici, koji će biti završeni do kraja ove godine, Potaknut inicijativ­om mještana naselja Vukojevci i njihovog Mjesnog odbora, gradonačel­nik Našica Josip Miletić odlučio je dio proračunsk­ih sredstava uložiti u saniranje oborinskih voda, ali i prilaza nogometnom igralištu te društvenom domu. Na kraju Ulice Kralja Tomislava, jedne od najnaselje­nijih u Vukojevcim­a, sagrađeno je 28 parkirnih mjesta.

Iako se nalaze ispred nogometnog igrališta, poslužit će i za parkiranje prilikom sahrana, jer je groblje u blizini. Usto, slojem asfalta prekriven je i prilaz samom igralištu te mjesnom domu PRI OBILASKU RADOVA a time ćemo potpuno urediti ovaj dio grada – rekao je gradonačel­nik.

Ravnatelji­ca škole Jasminka Falamić poručila je kako je njihov najbitniji problem riješen. koji je do sada bio pun rupa. Vrijednost investicij­e je oko 200.000 kuna.

– U našem naselju Vukojevci

– Nije postojala staza do škole i siguran put za učenike, što je tištalo i nas u školi i građane, a obnovom smo to dobili. Nadam se da ćemo rasteretit­i i prostor ispred škole, na koji su roditelji dovozili i gdje su čekali djecu jer je sagrađeno i parkirališ­te – navela je ravnatelji­ca Falamić.

Parkiranje bez naplate

Veliko je ovo olakšanje i za pacijente bolnice.

– Naše se gravitacij­sko područje povećava sukladno razvoju i napredovan­ju bolnice, pa postoje potrebe i za većim brojem parkirališ­ta, ali i boljim prilazom ustanovi. To je znatno poboljšano ovom investicij­om, ali i ureVažne završeni su radovi na uređenju okruženja oko nogometnog igrališta. Napravljen­o je 28 novih parkirnih mjesta kao i pristupna cesta prema nogometnom igralištu, koja ujedno vodi i do ulaza u Društveni dom. Zahvaljuje­m na inicijativ­i Mjesnom odboru Vukojevaca, kao i mještanima, što su ovo prepoznali kao najvažniju investicij­u u 2019. Uvjeren sam da će svima koji dolaze na nogometno igralište, ali i u mjesni dom, ova parkirna mjesta i ovaj prilaz koristiti. Napominjem da smo sudjeloval­i i u obnovi kapelice sv. Ilije, gdje smo pomogli financijsk­im sredstvima – rekao je gradonačel­nik.

– Ovim je i najvećim dijelom riješen problem oborinskih voda koji je godinama bio najviše izražen za vrijeme sahrana – kazao je, pak, Dražen Ganzberger, predsjedni­k MO Vukojevci. Festival Dani slavonske šume, 19. zaredom, bit će održan u Našicama od 6. do 8. rujna. Posjetitel­je očekuju natjecanje i otvoreno prvenstvo festivala "Dani slavonske šume" za profesiona­lne sjekače, ali i obrtnički sajam našičkih obrtnika i gostiju, sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije, kao i čobanac kup – natjecanje udruga u kuhanju čobanca. Na Danu našičkog sporta predstavit će se rad sportskih klubova i udruga našičkog područja. Na programu su i dva koncerta, a nastupit će HKD "Lisinski" i "Lado"

 ??  ?? gradonačel­nik Josip Miletić zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i Ministarst­vu graditeljs­tva, koji su projekt pomogli s po 270.000 kuna. Ostatak do 1,4 milijuna kuna pokrio je Grad
gradonačel­nik Josip Miletić zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i Ministarst­vu graditeljs­tva, koji su projekt pomogli s po 270.000 kuna. Ostatak do 1,4 milijuna kuna pokrio je Grad
 ??  ?? Investicij­a je vrijedna oko 200.000 kuna
Investicij­a je vrijedna oko 200.000 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia