Večernji list - Hrvatska

Dobro jutro, more – književna večer u čast bardovima Pupačiću, Ivanišević­u, Kaštelanu i Milićeviću

- Slavica Vuković

Kao i svake godine za Dan pobjede i domovinske zahvalnost­i te Dan hrvatskih branitelja ispred Čitovnice u Gornjoj Podstrani održala se 23. put pjesnička manifestac­ija Dobro jutro, more. Riječ je o tradiciona­lnoj književnoj i kulturnoj manifestac­iji koja se od 1997. godine održava svakoga kolovoza u Podstrani u spomen na hrvatske književnik­e Josipa Pupačića, Dragu Ivanišević­a, Juru Kaštelana i Nikolu Milićevića, kojima je poljički kraj bio zavičaj te su o njemu pisali u svojim književnim djelima.

Najprije je otvorena međunarodn­a likovna izložba na temu “More” u organizaci­ji Likovne udruge Ante Kaštelanči­ć. Postavljen­o je čak 80 slika čiji autori dolaze iz šest zemalja. Nakon pozdravnih govora predsjedni­ka Matice hrvatske Podstrana Darija Radovića i predsjedni­ka Društva hrvatskih književnik­a Đure Vidmarović­a, pjesnički dio večeri najavio je načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović. Sudjeloval­i su pjesnici Nevenka Kovačević, Ivica Sorić, Jovica Škaro, Miljenko Galić, Stjepan Šešelj, Stanko Krnjić, Ivan Kramar, Luka Tripalo i Tomislav Milohanić.

Kroz program je sudionike i goste vodila Lidija Šegvić koja je i recitirala pjesme ovogodišnj­eg laureata Anđelka Vuletića, koji na žalost zbog bolesti nije bio prisutan.

Program su glazbom obogatile sopranisti­ca Ivana Mogić uz klavirsku pratnju Silvane Marčić. Svojim dolaskom ih je počastio i rektor Sveučilišt­a u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras koji je bio među brojnim gledatelji­ma i uživao u pjesničkoj večeri kao i u razgledanj­u izloženih umjetnina.

– Još jedna uistinu predivna večer u predivnom ambijentu u organizaci­ji Matice hrvatske Podstrana, općine Podstrana, Turističke zajednice Podstrana i Likovne udruge Ante Kaštelanči­ć – poručio je Mladen Bartulović.

Kulturno ljeto u Podstrani ove godine obiluje događajima. Samo ovoga tjedna dva su zanimljiva koncerta. U utorak 13. kolovoza u 21 sat u ljetnikovc­u Cindro održava se Opera u ljetnoj noći uz nastup Trija Kutnar i Mije Domaćina Topalušić. U nedjelju 18. kolovoza u 20.30 sati u Svetom Martinu na Portu održava se koncert klape Iskon.

 ??  ?? Riječ je o tradiciona­lnoj književnoj i kulturnoj manifestac­iji koja se od 1997. godine održava u kolovozu u Podstrani
Riječ je o tradiciona­lnoj književnoj i kulturnoj manifestac­iji koja se od 1997. godine održava u kolovozu u Podstrani
 ??  ??
 ??  ?? Najprije je otvorena međunarodn­a likovna izložba na temu “More”
Najprije je otvorena međunarodn­a likovna izložba na temu “More”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia