Večernji list - Hrvatska

Zabavno ljeto u Slatini – u Parku 136. slatinske brigade djeca plešu, pjevaju, izrađuju ribe i uče o zdravom životu

- Suzana Lepan Štefančić

Dok ne idu u školu ili vrtić, slatinski mališani u svom se gradu mogu dobro zabaviti te kreativno i kvalitetno provoditi svoj "godišnji odmor".

U okviru manifestac­ije "etoLJeto" Turistička zajednica grada Slatine i Društvo naša djeca Slatina i ove godine organizira­ju ljetne radionice i igraonice za djecu. Riječ je o Dječjem kutku "Veseli sat", koji svoja vrata najmlađima otvara svake nedjelje u Parku 136. slatinske brigade, od 18.30 do 19.30 sati. Održava se u suradnji s "Volonterim­a u parku", u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Živjeti zdravo".

Čitali priče

Najmlađi Slatinčani tamo pjevaju i plešu, igraju nogomet i tenis, zabavljaju se u labirintu od špage, crtaju kredama po asfaltu…

– Do kraja ljeta u sklopu Dječjeg kutka "Veseli sat" pripremamo brojna iznenađenj­a za dječicu, a između ostaloga, u planu je i suradnja s Gradskom knjižnicom i čitaonicom – najavila je Snježana Pačarić, predsjedni­ca Društva naša djeca Slatina. Morsko dno bilo je tema Kutka 21. srpnja pa su na radionici djeca od papira i starih CD-a izrađivala ribe i ostale stanovnike mora te su šareno izrađene životinjic­e pustile u more. Tako je nastala prava morska kreacija na plavom hameru koji je simbolizir­ao more. Paralelno, djeca su se okušala i u zanimljivi­m natjecanji­ma i igrama spretnosti, kao i zabavnim igrama s lopticama za najmlađe. Pažnju velikog broja malih Slatinčana okupirala je i miničitaon­ica na otvorenom koja je organizira­na u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Tako su oni u zanimljivo­m ljetnom okruženju, u društvu ravnatelji­ce Knjižnice Ane Knežević, čitali priče i gledali slikovnice. Na kraju tog druženja Turistička zajednica grada Slatine počastila ih je sladoledom. Na svakoj igraonici, inače, TZ im priprema slatko iznenađenj­e.

Zdrava prehrana

Prva nedjelja u kolovozu nastavljen­a je u istom stilu te je za sedamdeset­ak djece održana radionica izrade i bojenja brodova od papira.

Tema jučerašnje­g Dječjeg kutka "Veseli sat" glasila je pak "Živjeti zdravo i zdrava prehrana", a puno toga mogla su naučiti i djeca, ali i roditelji te djedovi i bake.

NA SVAKOJ IGRAONICI TZ-a SLATINA ZA DJECU PRIPREMA SLATKO IZNENAĐENJ­E

 ??  ?? U sklopu manifestac­ije "etoLJeto" Dječji kutak "Veseli sat" svake nedjelje od 18.30 do 19.30 sati
U sklopu manifestac­ije "etoLJeto" Dječji kutak "Veseli sat" svake nedjelje od 18.30 do 19.30 sati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia