Večernji list - Hrvatska

U Svetoj Nedelji obilježena 24. godišnjica Oluje

- Jelena Pišonić Babić

Ispred spomen-obilježja poginulim branitelji­ma u Svetoj Nedelji obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnost­i te Dan hrvatskih branitelja. Vijence su položili i zapalili svijeće zamjenica gradonačel­nika Grada Svete Nedelja Marija Hršak, predstavni­ci i članovi braniteljs­kih udruga, obitelji poginulih, članovi Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje i građani.

Zastave Republike Hrvatske i Grada Svete Nedelje s ponosom su držali članovi Svetonedel­jske garde Petar II. Erdödy, a himnom Republike Hrvatske u izvedbi članice Vokalnog ansambla “Domenike” započelo je svečano odavanje počasti.

Zamjenica gradonačel­nika Marija Hršak spomenula je imena poginulih sugrađana te je minutom šutnje odana počast poginulima u Domovinsko­m ratu koji su svoje živote dali za stvaranje domovine.

– Njihovo stradanje i životi, kao trajni zalog položen na oltar Domovine, doprinijel­i su ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda za vlastitom državom – kazala je zamjenica gradonačel­nika Marija Hršak. Na slobodi u kojoj sada svi uživamo zahvalila je svim branitelji­ma i njihovim poginulim suborcima, kao i onima koju su preminuli od posljedica rata.

Prisutnima se obratio i predsjedni­k Koordinaci­je branitelja Samobora i Svete Nedelje, a recitirala se i prigodna pjesma, ona o Republici Hrvatskoj.

 ??  ?? Vijence su položili i svijeće zapalili zamjenica gradonačel­nika Marija Hršak, predstavni­ci i članovi braniteljs­kih udruga, obitelji poginulih, članovi Vatrogasne zajednice Svete Nedelje i građani
Vijence su položili i svijeće zapalili zamjenica gradonačel­nika Marija Hršak, predstavni­ci i članovi braniteljs­kih udruga, obitelji poginulih, članovi Vatrogasne zajednice Svete Nedelje i građani

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia